Matematik

Andengradsligning løsning

28. maj 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

I en opgave UDEN hjælpemidler skal jeg løse andengradsligningen 2x2 -4x +2 = 8

 

Er der så ikke:    a = 2    b = -4    c = -6

 

x = 4 +- √ -42 - 4 * 2 * (-6)  /  2*2

 

x = 4 +- √ 54 / 2 * a

 

Forventes der at man skal kunne regne kvadratroden af 54 i hovedet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af mathon

 

                              2x2 - 4x + 2 = 8

                              x2 - 2x + 1 = 4

                              x2 - 2x - 3 = 0

                    x2 + (-2)x + (-3) = 0

  a = 1
  b = (-2)
  c = (-3)

      d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4 • 1 • (-3) = 4 + 12 = 42

      √(d) = (42)1/2 = 4

                            -b ± √(d)    2 ± 4
                      x = ----------- = ------ = 1 ± 2
                                 2a            2


                       

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af mathon

eller

                              2x2 - 4x + 2 = 8

                              2x2 + (-4)x + (-6) = 0

  a = 2
  b = (-4)
  c = (-6)


     d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4 • 2 • (-6) = 16 + 48 = 82

    √(d) = (82)1/2 = 8

                            -b ± √(d)    4 ± 8
                      x = ----------- = ------ = 1 ± 2
                                 2a            4


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du har lavet en regnefejl 16+48 er ikke 54

Du skal bruge parenteser om de negative tal når du sætter dem ind og omkring tælleren i brøken, når den som her, indeholder flere led.


Skriv et svar til: Andengradsligning løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.