Matematik

Delprøven uden hjælp...opgave 1 - parabel toppunkt

29. maj 2013 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Man har en funktion med forskriften f(x)=2x^2 - 8x + 15

Ordren lyder på, at man skal bestemme koordinatsættet til parablens toppunkt.

Parablens toppunkt er jo defineret ved T((-b/2a),(-d/4a)

Jeg finder diskriminanten d = (-8)^2 - 4*2*15 = -56

 

Det rigtige resultat er jo:

Toppunkt T(8/4,56/8) = (2,7)

 

Af en eller anden grund, så skrev jeg:   Toppunkt T(8/4,kvadratrod(56)/8) = (2,kvadratrod(56))

Hvor mange point tror I man får? Det er jo en dum dum fejl, pga. jeg lige fik en blackout og ikke var uopmærksom. Jeg skrev desuden også formlen for Toppunkt op. 

Trækker det for meget ned? Håber jeg kunne få 8 eller 9 point for opgaven, for jeg viste jo hvordan man skulle løse opgaven og desuden kan toppunkts formlen udenad.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2013 af woopss (Slettet)

mindst 8 point

For tegnes fejl, trækker kun 1 point


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo ikke korrekt med √56 . I toppunktsformlen er det d selv, der indgår, ikke √d .

Det simpleste er at beregne x-koordinaten for toppunktet, -b/(2a) , og så beregne y-koordinaten ved simpelthen at beregne f(-b/(2a)) = f(2) = 2·22 -8·2 +15 = 8 -16 +15 = 7 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Jeg skrev a= 1, hvilket er 2. Så fik hele resultatet forkert. Men rigtige formel osv. Får jeg ikk mindst 3-5 point for det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af DA-Vinci (Slettet)

Jo - tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2013 af Snapsisko (Slettet)

Det håber jeg.

Skriv et svar til: Delprøven uden hjælp...opgave 1 - parabel toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.