Almen studieforberedelse (AT)

AT Eksamen - samfundsfaglig metode

30. maj 2013 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :-)  Nu nærmer min AT-eksamen sig, og jeg har derfor nogle spørgsmål, som jeg funderer lidt over. Årets AT emne er jo "Kampen for det gode liv", og jeg har derfor valgt" at skrive om kampen for det gode liv i Afghanistan, også med henblik på kvinderne. Hertil har jeg valgt samfundsfag og dansk. Jeg skulle analysere en bog og filmen "Armadillo"; og hvordan disse skildrer situationen i Afghanistan. Dengang jeg havde vejledning, fik jeg ikke specielt meget ud af det, da min vejleder valgte at snakke om alt muligt andet. Min tidligere samfundsfagslærer, som er min vejleder, nævnte kun kort, at jeg ville komme til at arbejde "hypotetisk deduktivt" i samfundsfag. Han ville ikke komme med mere end det mht. den samfundsfaglige metode. Da jeg ikke har arbejdet med undersøgelser eller tal, figurer, tabeller mm., har jeg ikke skrevet i min synopsis, at jeg har anvendt kvalitativ/kvanitativ metode. Jeg har mildest talt været på bar bund mht. den samfundsfaglige metode; jeg læste meget om det, men følte ikke, at jeg anvendte nogle af disse. Jeg har ligeledes prøvet at finde ud af noget om den hypotetiske deduktive tilgang, men jeg synes ikke ligefrem, at det passede på den måde, jeg arbejdede på. Vejlederen var ikke til noget hjælp, så jeg valgte kun at skrive at jeg havde anvendt, den hermeneutiske metode, kildekritik, komparative metode, og en genrebestemmelse (hvad min dansklærer mente jeg skulle kalde det, da jeg skulle beskrive hvorvidt det var en faktion eller ej).  Jeg har 3 ½ uge inden min eksamen, og da det typisk nok er samfundsfagslæreren der skal have mig til eksamen, vil jeg gerne sætte mig mere ind i det samfundsfaglige. Jeg snakkede med en anden lærer, som sagde at det jo stadig er muligt at tilføje mere viden til eksamen, end det man har fundet frem til i sin synopsis. Synopsisen er jo bare et udgangspunkt, og derfor har jeg mulighed for stadig at forklare samfundsfaglige metoder.                                                                                                                                                                                            Min problemformulering lyder således;                                                                                                                                                                                         I hvor høj grad kan Danmarks indsats i Afghanistan ses som værende en kamp for det gode liv, specielt med henblik på de afghanske kvinders situation?

Underspørgsmål
-Hvordan skal vi opfatte menneskerettighederne i forhold til kvindernes situation i Afghanistan?
-På hvilken måde skildres kvindernes kamp for det gode liv i romanen "Kvindernes Krig" af Anne-Cathrine Riebnitzsky?
-På hvilken måde genfortæller dokumentaren ”Armadillo” og romanen ”Kvindernes Krig” virkeligheden om Danmarks indsats for at skabe demokratiske rettigheder og etablere forudsætningerne for det gode liv?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Det jeg har gjort er at analysere en bog omhandlende krigen i Afghanistan set fra en dansk officers synspunkt, og "Armadillo", med henblik på hvordan de skildrer situationen, og hvorvidt de kan ses som værende en faktion eller andet. Dertil har jeg selvfølgelig også brugt samfundsfaglig viden, og har b.la. inddraget menneskerettighederne mm.

                                                                                                                                                                                                                         Er der nogen der kan forklare mig den hypotetiske deduktive tilgang i samfundsfag? Og er der ellers nogen samfundsfaglig tilgang/metode, som jeg burde have anvendt, og derved bør nævne ved eksamen?  Og ellers nogle gode råd?                                  Tak på forhånd!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af fr09 (Slettet)

Hvilket materiale har du brugt til at svare på første underspørgsmål?


Svar #2
11. juni 2013 af Lindhardt13 (Slettet)

Der har jeg anvendt forskellige hjemmesider (har anvendt kildekritik - det er troværdige hjemmesider), og så har jeg selvfølgelig anvendt teori om menneskerettigederne :-)


Svar #3
17. juni 2013 af Lindhardt13 (Slettet)


Skriv et svar til: AT Eksamen - samfundsfaglig metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.