Matematik

definitionen af logaritmefunktionen log(x) som den omvendte funtion til eksponentialfunktionen 10^x

30. maj 2013 af 2raan (Slettet)

definitionen af logaritmefunktionen log(x) som den omvendte funtion til eksponentialfunktionen 10^x

Please hjælp :(!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er dit spørgsmål her?


Svar #2
30. maj 2013 af 2raan (Slettet)

Hov, skal redegøre for definitionen af logaritmefunktionen log(x) som den omvendte funtion til eksponentialfunktionen 10^x

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Er det ikke gennemgået i din bog?


Svar #4
30. maj 2013 af 2raan (Slettet)

Jo, men har ikke forstået det 100 %,desværre. 
- så hvis en kunne redegøre for det med sine egne ord, kunne det jo være at jeg bedre ville kunne forstå det :o)


Svar #5
30. maj 2013 af 2raan (Slettet)

Jeg vil gøre rede for en af logaritmeregnereglerne, når a og b er positive tal, så gælder denne regneregel:
Log(a*b)=log(a)+log(b)
Dvs. logeritme til et produkt, kan omskrives til summen af logaritmerne.
Undervejs bruges nogle tidligere resultater/regneregler:

(i) 10log(a) = a og (ii) log(10a)=a og (iii) am*an=am+n

Den første siger at 10 opløftet i log(a) = a, da logaritmen er en invers funktion til 10 opløftet i log(a).

Beviset er en række omskrivninger:
Log(a*b)=log(10log(a)*10log(b))          regel(i)
                 = log (10log(a)+log(b))           regel(iii)
                 =log(a)+log(b)                          regel (ii)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2013 af SuneChr

Der gælder

10a·10b  =  10a + b

Man multiplicerer to potenser med samme rod, 10, ved at addere eksponenterne, a og b , og beholde roden.

Dette er princippet i logaritmer.


Skriv et svar til: definitionen af logaritmefunktionen log(x) som den omvendte funtion til eksponentialfunktionen 10^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.