Matematik

Hjælp med anvendelse af formel

31. maj 2013 af batman2008 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en modeltegning af en drage. To drenge befinder sig 60m fra hinanden i punkterne A og B på jorden. Den ene dreng holder dragen i en snor, der går fra punktet A til punktet C på dragen.

Det oplyses, at Vinkel A = 38 grader og Vinkel B = 57 grader

a) Bestem Vinkel C og længden af snoren fra A til C                         Kan nogen plz fortælle mig hvad jeg skal gøre :S skal jeg bruge sinus relationer eller cosinus ? og hvis ikke , skal jeg så lave en højde .. men |AB| er jo 60, vil det sige jeg skal bruge 40 .. ? :S arghh er forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af SuneChr

Kun du kender figuren med modeltegningen.

Præsentér den for foraet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

#0

Vinkel C har du sikkert bestemt.

Benyt sinusrelationen: |AC|/sin(B) = |AB|/sin(C)


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dette er Opg 4 i dagens skriftlige HF - eksamen i matematik C,

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130531%202hf131%20MAT_C%2031052013%20297A.ashx

der blev afviklet kl 09:00 - 12:00. Tråden ser ud til at være oprettet, mens eksamen stadig var under afvikling.

I en anden tråd inden oprettet før kl 12 søgte trådstarter hjælp til Opg 7 i det samme eksamenssæt.

Og i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1350251 søgte samme trådstarter hjælp til en opgave i onsdagens STX eksamenssæt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2017 af saf90 (Slettet)

Sidder med samme opgave, nogle der kan hjælpe med at forklare hvordan den udregnes.
Vinkel A = 38. Vinkel B = 57
AB er 60m
A) bestem vinkel C og længden af snoren fra A til C.
B) bestem C's højde over jorden.


Skriv et svar til: Hjælp med anvendelse af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.