Fysik

Skråplan og skrå kast?

04. juni 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. Er  bevægelse på skråplan og det skrå kast det samme ? Det gøre mig lidt forvirret. 

Hvis nej, hvad kan jeg skrive om bevægelse på skråplan, da det er et eksamensspørgsmål. 

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af mathon

 

               Det er ikke det samme.


Svar #2
04. juni 2013 af Star04 (Slettet)

#2 ved du så hvad jeg kan fortælle om bevægelse på skråplan  ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2013 af mette48 (Slettet)

På et skråplan, der kan være et bræt, hvor der ene ende er hævet et stykke, vil en ting, der lægges på skråplanet være påvirket af tyngdekraften og af en kraft fra brættet, som står vinkelret på dette.

Der resulterende kraft går nedad langs skråplanet. Hvis gnidningen mellem tingen og brættet er lille vil tingen begynde at bevæge sig ned af brættet med konstant acceleration, da kraften er konstant.

Ved et skråplan kan man snakke om:

Kræfter, acceleration, hastighed og vej.

Gnidning og gnidningskoefitient.

 


Svar #4
04. juni 2013 af Star04 (Slettet)

#3 mange tak for dine svar! Du har lige hjulpet en fortabt sjæl! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2013 af mathon

Skråplan:

tegn det for at få overblik
og indse
at

   vektorligning:

                                       Fres = Fp - µ • FN

                                       Fres = m • g • sin(θ) - µ • m • g • cos(θ) = (sin(θ) - µ • cos(θ)) • m • g

  størrelsesligning:
                                       Fres = ((sin(θ) - µ • cos(θ)) • m • g

 


Skriv et svar til: Skråplan og skrå kast?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.