Matematik

lineære funktion

05. juni 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig bruget for hjælp!!!!!!!!!!!!!

 

To rette linjer l og m er givet ved ligningerne
l: y=2x+4 og m:y=-3x-1

a. bestem forskriften den linære funktion g(x), hvis graf er parallel med l og hvorom det gælder g(-3)=-1

b. bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne l og m. 

 

tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af Stats

Parallel, dvs samme hældning.

bestem b,  2·(-3) + b = -1

sæt ligningerne lig med hinanden

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af PeterValberg

Forskrift ud fra et kendt punkt og a [ LINK ]

Skæringspunktet mellem to rette lnjer i planen (der ikke er parallelle eller sammenfaldende)
kan bestemmes som to ligninger med to ubekendte [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.