Matematik

Har jeg regnet rigtigt?

05. juni 2013 af elvis12 (Slettet)

Der er 76 elever. 17 af eleverne har musik. Hvor mange procent af eleverne har musik? .. 17/76*100=22%


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af PeterValberg

Korrekt :-)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af bucajuniors (Slettet)

(Antal elever der har musik divideret med den samlede mængde) x 100 = %

Så jep :) Det er rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2013 af Ridders (Slettet)

Resultatet er korrekt! Menmen, da procent betyder hundrededel, skal man ikke have * 100 med i udregningen, da det vil give et helt andet resultat. Se min forklaring nedenfor.

Procent betyder hundrededel.

Hundrededel betyder delt med hundrede dvs. 22 procent betyder altså 22 delt med hundrede. Derfor er;

22% lig med 0,22

Så den korrekte udregning vil istedet se sådan ud: 17/76 = 0,22 = 22%

Håber du forstår min forklaring :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2013 af Ridders (Slettet)

For at sætte det lidt i perspektiv vil jeg lige vise, hvad din udregning vil give.

17/76 * 100 = 0,22 * 100 = 22,00 = 2200 %

 

Håber du kan bruge det fremover! :-)


Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.