Matematik

Funktionen f(x) = b*a^x

05. juni 2013 af Okayokaydu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Funktionen f (x)=b⋅ax opfylder, at f (3)=1 og f (6)=8.
Bestem tallene a og b.

Er der nogen der kan hjælpe hvordan denne løses uden hjælpemidler? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af Ukendtstræber (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=654879 

Håber den hjælper dig ad vejen -.- 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af Ukendtstræber (Slettet)

Det eneste du skal blæse i, er at ændre værdierne. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Du laver to ligninger ud fra det givne:

1 = b * a^3

8 = b * a^6...................divider den anden med den første

8/1 = b/b * a^6 / a^3

8 = 1 * a^(6-3) = a^3

a = 3√8 = 2...............brug nu den første ligning

1 = b * 2^3 = b * 8

b = 1/8

;-)


Svar #4
05. juni 2013 af Okayokaydu (Slettet)

Mange tak for hjælpen, @Krabasken! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktionen f(x) = b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.