Matematik

Hjælp MATEMATIK brøker

07. juni 2013 af EeAa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan omkriver man en brøk til decimaltal og procent??

HELP


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2013 af brandy112 (Slettet)

Hvis vi nu siger at vi har brøken 1/4 del så taster du ind på lommeregner 1 divideret med 4. Så får du decimaltal. For at lave det om til procent ganger du det resultat med 100 ;-)

Svar #2
07. juni 2013 af EeAa (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2013 af mette48 (Slettet)

1.decimal efter kommaet er 10dele

2.decimal efter kommaet er 100dele

3.decimal efter kommaet er 1000dele

når 1/4 skal laves om til decimaltal skal det forlænges til 100dele ved at gange med 25 i tæller og nævner

1/4 = (25*1) / (25*4) = 25 / 100 = 0,25

procent betyder pr 100 brøken skal altså omskrives til 100dele

1/4 = 25/100 = 25%


Skriv et svar til: Hjælp MATEMATIK brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.