Matematik

Ligning som jeg ikke kan finde ud af.

09. juni 2013 af NannaDanvel (Slettet)

8 × ( x + 2) = ____
 

Ved det ikke, og har prøvet næsten alt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af mathon

              Man lærer ved at arbejde med tingene - bl.a. ved at fejle og efterfølgende forstå fejlene:

              I dag har du travlt med at få lavet alle dine lektier på SP,
              får derved svar og samvittigheden i orden. Men hvad med læringen?
              Næste gang, du skal løse lignende opgaver, har du ikke kvalificeret dig til selv at kunne løse dem.
              Hvad er det fornuftige i det?

 

..............

             Det er ikke en ligning, men en reduktion.

regel:
             a • (b + c) = a•b + a•c
  

 


Svar #2
09. juni 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Du har nok ret. 
Jeg skal nok prøve og tage mig sammen til selv at lave noget. Jeg ved det er dumt at jeg bare spørger andre også giver de mig svaret. -Der er sikkert ikke noget fornuftigt i det jeg gør, så jeg kan jo ligeså godt selv prøve at lave den. 

-Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af mathon

Der er ikke noget galt i, at du spørger.
Men du synes helt at overlade initiativet til svareren.
Lidt medvirkende udveksling, hvor du forklarer hvor og med hvad, du er gået i stå,
ville rette noget op på kompetencen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2013 af Stats

Som mathon skriver, så skal du bruge reglen

a·(b + c) = a·b + a·c

Hvis du så udskifter a med 8, b med x, og c med 2

8·(x + 2) = a·b + a·c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
09. juni 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Okay.
Skal jeg regne det med: 8 × ( x + 2). Okay så først skal jeg regne det med ( x + x) først og derefter gange det med 8? Jeg ved det er kompliceret skrevet, men jeg kan ikke gøre det bedre.
8x + 16. 
Rigitgt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2013 af mathon

 

 

                  8 ( x + 2) = (8•x + 8•2)             en plus-parentes hæves uden videre

                  8•x + 8•2 = 8•x + 16

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2013 af Stats

Ja, svaret er rigtigt, men ved ikke hvad du mener med (x + x), dette må da være en skrivefejl ;)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
09. juni 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Ja, jeg mente (x + 2) 
-Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning som jeg ikke kan finde ud af.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.