Matematik

Har meget brug for hjælp til disse ligninger

09. juni 2013 af jarnved34 (Slettet)

(3x-50) / 4 - 0,1615      =    0
(y-3)     / 2 - 16,296      =    0

 

 

Min far og jeg har meget brug fir hjælp til disse ligninger, vi har brugt den sidste time på at løse dem, men er hver gang kommet frem til et forkert resultat, håber virkelig at i kan hjælpe os med at finde frem til det rigtigt resultat. 
Det er to ligninger som skal bruges som kordinater til at finde en slags skat, altså med en x-værdi og en y-værdi, håber på at få hjælp, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Her har du to brøker.

En brøk er kun lig med 0 hvis tælleren er  0.

Altså kan du droppe nævneren og nøjes med at sige

3x - 50 = 0

3x = 50

x = 50/3

Samme metode i den anden ligning

:-)


Svar #2
09. juni 2013 af jarnved34 (Slettet)

#1


Her har du to brøker.

En brøk er kun lig med 0 hvis tælleren er  0.

Altså kan du droppe nævneren og nøjes med at sige

3x - 50 = 0

3x = 50

x = 50/3

Samme metode i den anden ligning

:-)

 

Hvis X er = 16,66667 kan det godt passe med vores kordinater, men hvis Y er = 3 kan det ikke passe med kordinaterne :-(
Er du sikker på at y-ligningen skal give 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af Stats

#1

Er du sikker på at han ikke mener:

For så vil svaret være 16.882..

#0

Udregningen:

Og samme metode til y-ligningen.. y=35,592

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2013 af mette48 (Slettet)

#1

du smider ganske roligt alt andet end brøken væk. Så er du da sikker på at dit resultat er forkert.

#0 har været omhyggelig med at sætte parenteser i tælleren, så du skal ikke sige de mangler i nævneren.

 

#2 ser fornuftigt ud

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

Undskyld!

Du har ret - jeg så det, som om der var parentes om nævneren - men det er de´r jo ikke

Om igen:

(3x-50) / 4 - 0,1615      =    0 .................. Læg 0,1615 til på begges sider

(3x-50)/4 = 0,1615 ....................... gang med 4

3x - 50 = 4 * 0,1615..................læg 50 til på begge sider

3x = 4 * 0,1615 + 50....................divider med 3 på begge sider

x = (4 * 0,1615 + 50) / 3 = 16,882

Samme metode i den anden ligning

:-)


Skriv et svar til: Har meget brug for hjælp til disse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.