Matematik

isoler n i Renteformlen

09. juni 2013 af fionasadolin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! 

Jeg skal op til mundtlig matematik eksamen (på B-niveau) her meget snart, men er faldet over et spørgsmål ift. renteformlen, jeg er lidt i tvivl om. Jeg er igang med at isolere de enkelte led i renteformlen, men isoleringen af n (antal terminer) kan jeg simpelthen ikke gennemskue. Jeg har fundet formlen på en oversigt: 

 

n = log(K/K0)/log(1+r) 

 

Hvorfor tager man logartimen på denne måde? 

 

Mvh. 

Fiona 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af mathon

 

              fordi
                            Kn = Ko • (1+r)n        du ikke kan få n "ned på jorden" uden brug af logaritmefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2013 af peter lind

Renteformlen siger

K=K0(1+r)n

Dividerer du den ligning med K0 får du

K/K0 = (1+r)n

Tager du logaritmen på begge sider af lighedstegnet giver det

log(K/K0) = log((1+r)n)  = n*log(1+r)

Divider denne ligning med log(1+r) og du har det ønskede


Svar #3
09. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Åhr dejligt enkelt egentlig - tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: isoler n i Renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.