Matematik

Omvendt funktion potensfunktion

11. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Hvordan finder man en omvendt funktion til en eksponentiel funktion? Er helt lost.. Der står ikke noget om det i min bog og mange forskellige sider på nettet modsiger hele tiden sig selv, så er ret forvirret. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider af formlen for den eksponentielle funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af SuneChr

Overskriften siger potensfunktion, og nede i teksten står der eksponentialfunktion. Hvad skal du have hjælp til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Søde, kunne du måske skrive opgaven ind?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Potensfunktion: y = b · xa , omvendt funktion: x = (y/b)1/a

Eksponentialfunktion: y = b · ax , omvendt funktion: x = log(y/b) / log(a)


Skriv et svar til: Omvendt funktion potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.