Fysik

Skrå kast

14. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udregne en banekurve for et kuglestødskast.

 

Jeg har ligningen : y= (½*g) /( V20 * Cos2(vinkel) ) * x+ Sin (vinkel) / Sin (Vinkel) * x

 

Jeg har alle tallene.. Men bare ikke x. For hvad fanden er x i denne ligning? Nogen der kan fortælle mig det?

 

Billede med ligningen er vedhæftet!

Vedhæftet fil: mærkelig ligning 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af mathon

 


                                                                 g
                                                y = - ----------------- • x2  +  tan(α) • x
                                                         2vo2•cos2(α)

når kastet foretages
fra et ortonormalt koordinatsystemets begyndelsespunkt (0,0)
og
            x er førstekoordinaten til et vilkårligt punkt på kasteparablen
            og der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne.


detaljer i vedhæftede link:
 


Svar #2
14. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Hvad er x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)

               x er kastelængden, og y er kastehøjden


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2013 af peter lind

x er afstanden fra det punkt hvorfra der kastes. Hvis der ikke er gnidning gælder x = vx*t hvor vx er hastigheden i den vandrette retning og t er tiden. Hvis man kender højden hvor legemet stopper kan man sætte y til denne værdi. Det giver en ligning til bestemmelse af kastelængden. Ofte sættes y=0; men det gælder altså ikke altid. y er højden. y = -½gt2+y0


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2013 af mathon

som først kom her

Vedhæftet fil:kast_3.doc

Svar #6
14. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Okay. Men hvordan skal udligningen af Sin ( vinkel ) / Sin (Vinkel) så forståes?

Fordi den giver jo bare 1?


Svar #7
14. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Fandt ud af den med Sinus nu. Tak alle!


Skriv et svar til: Skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.