Matematik

2. ordens diff.

15. juni 2013 af Lars195 (Slettet)

Er lige pt. igang med løse en PDE..
Hvor jeg er gået i stå i så simpelt spørgsmål som hvordan man løser en 2. ordens diff, når D = 0

Ligningen ser således ud

F'' - kF = 0

hvor jeg skal bestemme løsningerne for F, i forhold til de forskellige konstante værdier...
 

F'' = A

F = C

men hvad er den generelle løsning hvis diskriminanten er lig 0.. ses det så som værende en dobbeltrod?

og hvordan kan løsningen være y= ax+b

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af khan-khan (Slettet)

Det er i hvertfald ikke gymnasium pensum! 


Svar #2
15. juni 2013 af Lars195 (Slettet)

Løsning af 2. ordens differentialligning?..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2013 af SuneChr

Man skal bruge modellen for den homogene lineære anden ordens differentialligning med konstante koefficienter,

y'' + ay' + by  =  0

Hvis  a2 - 4b  =  0   har vi


Skriv et svar til: 2. ordens diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.