Matematik

Beregning af koordinatsæt

18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Først: Dette er en udvidelse af en opgave fra årets skriftlige eksamenssæt til folkeskolen, som jeg har lavet til mig selv. Det er altså ikke noget med at det skal afleveres og at jeg gerne vil have et klogt hoved til at give mig det korrekte svar.

Nå, men helt min problemstilling og et (fejlagtigt) forsøg på en løsning kan ses i den vedhæftede fil.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: test.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af peter lind


Svar #2
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Hvis jeg skal give flere detaljer i noten, må I sige til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2013 af SuneChr

Måske kan denne her hjælpe:

 

Vedhæftet fil:SP 1806131931.PNG

Svar #4
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Det ser smart ud. Jeg ser på det senere i aften og så poster jeg hvad jeg kommer frem til.


Svar #5
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Jeg får præcis det samme som før, nemlig

hvilket ikke er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

1.-koordinaten til A er

xA = 2·x3·cos(36º)·cos(54º) ,

og der gælder x1 = 2·x3·cos(54º)  , så

xA = x1·cos(36º)

Nu er x2 = x1·sin(18º) , og 2·(x1+x2) = 5, så

x1 = 5/(2·(1+sin(18º))

og dermed

xA = 5·cos(36º)/(2·(1+sin(18º)) ≈ 1,545085

 


Svar #7
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Det er også det jeg får, men det virker bare forkert hvis jeg tegner det. Måske skyldes det, at jeg har lavet tegningen forkert.

Passer det hvis du tager en cirkel med en førstekoordinat 1,545?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du med en cirkel med førstekoordinat 1,545? Det virker da rimeligt ud fra den vedlagte tegning.


Svar #9
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Jeg mener den omskrevne cirkel for femkanten A.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Som jeg nævnte i #8 virker det da rimeligt ud fra tegningen, at xA ≈ 1,545 .

Endvidere er

yA = xA·tan(54º) ≈ 2,126627


Svar #11
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Okay. Så er det nok bare fordi jeg ikke fatter at lave en korrekt tegning med PSTricks.

Gider du at beregne 2. koordinaten for mig, så jeg kan tjekker om det er korrekt, hvad jeg er kommet fremt til?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Den er jo angivet i #10 som yA .


Svar #13
18. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Sorry; det havde jeg ikke opdaget.


Svar #14
19. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Jeg kan afsløre, at mit problem udelukkende skyldtes min mangel på læsning af manualen for LaTeX-pakken pst-ploy.


Svar #15
19. juni 2013 af SvendMortensen (Slettet)

Det var sgu "godt" stavet og linket i #14; vi prøver lige igen:

Jeg kan afsløre, at mit problem udelukkende skyldtes min mangel på læsning af manualen for LaTeX-pakken pst-poly.


Skriv et svar til: Beregning af koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.