Matematik

Eksponentiel vækst - eksempel

18. juni 2013 af Lestrange (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er dette eksempel holdbart?

 

En funktion f er givet ved: 3 = 4 * 1.3x, hvor x betegner antal år.

Beregn procentændringen over et antal x-enheder. Beregn derfor den procentvise ændring af y, når x = 10.

Fremskrivningsfaktoren F skal opløftes i 10, da x = 10.

F10 = 1.310 = 13.7858 = 1278.58 % (da P = (F – 1) * 100%).

Kapitalfremskrivningen er et eksempel på en eksponentiel funktion:

kn = k0 * (1-r)n.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af mathon

 

                              kn = k0 * (1-r)n.      --->     Kn = K0 (1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2013 af mathon

 

                      formentlig
                                           f(x) = y = 4 1.3x

   procemtisk stigning
                                           y2/y1 = ax2-x1

                                          

   stigning
                                           y2 - y1

   relativ
   stigning
                                           (y2 - y1) / y1 = y2/y1 - 1 = ax2-x1 - 1

   relativ
   stigning
   i procent
                                           [((y2 - y1) / y1)] • 100%  =  [ax2-x1 - 1] • 100%

 

 


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.