Matematik

Areal moment af 1. orden

19. juni 2013 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Lige et hurtigt spørgsmål.

Når man skal finde arealmomentet af 1. orden for et rektangel for en af siderne bruger man:

S= 1/2 * a *b^2 og tilsvarende for S= 1/2 * b* a^2

Når man så har et vilkårligt areal, med punktmængden:

(x,y I a <= x <= b  og 0 <= y <= f(x) )   hvordan kan man så forklare at arealmomentet bliver:

s= intb(1/2 * f^2(x) dx

Jeg er helt med på integralet af  f^2(x) men jeg kan ikke helt greje den 1/2 ??

Nogen som kan hjælpe ?

Er det fordi afstande fra f(x) til x-aksen ikke er entydigt bestemt, og derfor må den være den halve afstand ?

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2013 af SuneChr

En smal strimmel af længde f (x) og bredde dx har arealet  f (x)·dx  i en afstand af  1/2·f (x) fra x-aksen. Moment er lig med  areal gange afstand. Hele strimlens areal tænkes samlet i midten af den smalle strimmel.


Svar #2
19. juni 2013 af rexden1

okay på den måde - jeg var ikke klar over at man anså strimlens areal samlet på midten, men jo det giver jo meget god mening - tak for svar


Skriv et svar til: Areal moment af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.