Fysik
Hjælp til quiz om stød
23. oktober 2005 af
03xbni (Slettet)
Jeg vil gerne, om der er nogle, som vil hjælpe mig med at besvare denne quiz. Der er løsningsforslag til alle opgaverne.
M 118.
To vogne, hver med massen m, støder mod hinanden. Lige før de støder sammen, har vogn 1 hastigheden 2v og vogn 11 har hastigheden -v.
Hvad er den samlede impuls (bevægelsesmængde for de to vogne lige efter stødet?
A: 0, B: ½*m*v, C: m*v, D: 2m*v, E: 3m*v
M 119.
På et vandret glat underlag bevæger klodsen 1 sig med konstant hastighed mod klodsen 11, som ligger stille. Efter sammenstødet følges de to klodser ad.
Hvad er deres fælles fart efter stødet?
A: 2/3 m/s, B: 1 m/s, C: 3/2 m/s, D: 2 m/s, E: 3 m/s
M120.
Vi har to legmer før og efter et fuldstændig uelastisk stød. Det ene legeme har massen 1 kg, det andet legeme, der ligger stille før stødet, har massen 2 kg. Legemet med massen 1 kg har før stødet en hastighed på 6 m/s.
Hvor stor er deres fælles hastighed efter stødet?
A: 2 m/s, B: 3 m/s, C: 4 m/s, D: 6 m/s, E: 18 m/s
M 121.
To vogne bevæger sig i samme retning. Den ene vogn har massen 2 kg og hastigheden 6 m/s, mens den anden har massen 1 kg og hastigheden 3 m/s. De støder sammen og fortsætter med fælles hastighed v.
Hvor stor er v?
A: 3 m/s, B: 4½ m/s, C: 5 m/s, D: 6 m/s, E 9 m/s
M 122.
To vogne, hver med massen m, bevæger sig mod hinanden med samme fart v. De støder sammen i et elastisk stød.
Hvor stor er den samlede kinetiske energi efter stødet?
A: 0 J, B: ½*m*v^2, C: ½*m*v^2, D: m*v^2, E: 2*m*v^2
M123.
To partikler bevæger sig mod hinanden. Efter stødet er de begge i hvile. Den ene partikel har massen m, og dens fart er 2 m/s før sammenstødet. Den anden partikel har farten 6 m/s før sammenstødet. Hvor stor er den anden partikels masse.
A: 1/4m, B: 1/3m, C: m, D: 3m, E: 4m
M124.
To vogne bevæger sig ind mod hinanden Efter stødet hænger vognene sammen. Den ene vogn har massen 5 kg og farten 2 m/s og den anden har massen 3 kg og farten 2 m/s. Hvor stor er deres fælles fart efter stødet?
A: 0 m/s, B: 0,5 m/s, C: 1 m/s, D: 2 m/s, E: 4 m/s.
M125.
En vogn med massen 4 kg bevæger sig med farten 3 m/s vinkelret mod en mur. Efter sammenstødet med muren bevæger vognen sig i modsat retning med farten 2 m/s.
Hvad er den numeriske værdi (størrelsen) af ændringen i vognens bevægelsesmængde?
A: 4 kgm/s, B: 8 kgm/s, C: 12 kgm/s, D: 16 kgm/s, E: 20 kgm/s
M126.
En kugle med massen m slippes fra hvile over et vandret underlag. Den rammer underlaget med farten v og springer lodret op fra underlaget med farten 1/3 v.
a. Hvilken brøkdel af kuglens mekaniske energi mistes ved stødet?
A: 0, B: 1/9, C: 1/3, D: 2/3, E: 8/9
Hastigheden regnes positiv opad.
b.Hvad er tilvæksten i kuglens bevægelsesmængde (impuls) ved stødet?
A: 0, S: 2/3*m*v, C: m*v, D: 4/3*m*v, E: m*v
M127.
En kugle med massen 2 kg og hastigheden +4m/s støder centralt mod en hvilende kugle med massen 5 kg.
a. Hvad er systemets kinetiske energi før stødet?
A: 2J, B: 4J, C: 8J, D: 16J, E: 20J, F: 40J
b. Hvad er systemets bevægelsesmængde (impuls) før sammenstødet?
A: 2 kgm/s, B: 4 kgm/s, C: 8 kgm/s, D: 16 kgm/s, E: 20 kgm/s, F: 40 kgm/s
c. Efter sammenstødet har kuglen med massen 2 kg hastigheden -1 m/s. Kuglen med massen 5 kg har da hastigheden:
A: -3 m/s, B: -2 m/s, C:-1,2 m/s, D: 1,2 m/s, E: 2 m/s, F: 3 m/s.
M128.
To klodser holdes sammen med en snor, således at en fjeder mellem dem er presset sammen. Klodserne ligger stille på et vandret glat bord. Den ene klods har massen 6 kg, og den anden har massen 2 kg. Snoren brister, og den tunge klods får en fart på 3 m/s. Hvilken fart får den lette klods?
A: 1m/s, B: 3m/s, C: 6m/s, D: 9m/s, E: 12m/s.
M 118.
To vogne, hver med massen m, støder mod hinanden. Lige før de støder sammen, har vogn 1 hastigheden 2v og vogn 11 har hastigheden -v.
Hvad er den samlede impuls (bevægelsesmængde for de to vogne lige efter stødet?
A: 0, B: ½*m*v, C: m*v, D: 2m*v, E: 3m*v
M 119.
På et vandret glat underlag bevæger klodsen 1 sig med konstant hastighed mod klodsen 11, som ligger stille. Efter sammenstødet følges de to klodser ad.
Hvad er deres fælles fart efter stødet?
A: 2/3 m/s, B: 1 m/s, C: 3/2 m/s, D: 2 m/s, E: 3 m/s
M120.
Vi har to legmer før og efter et fuldstændig uelastisk stød. Det ene legeme har massen 1 kg, det andet legeme, der ligger stille før stødet, har massen 2 kg. Legemet med massen 1 kg har før stødet en hastighed på 6 m/s.
Hvor stor er deres fælles hastighed efter stødet?
A: 2 m/s, B: 3 m/s, C: 4 m/s, D: 6 m/s, E: 18 m/s
M 121.
To vogne bevæger sig i samme retning. Den ene vogn har massen 2 kg og hastigheden 6 m/s, mens den anden har massen 1 kg og hastigheden 3 m/s. De støder sammen og fortsætter med fælles hastighed v.
Hvor stor er v?
A: 3 m/s, B: 4½ m/s, C: 5 m/s, D: 6 m/s, E 9 m/s
M 122.
To vogne, hver med massen m, bevæger sig mod hinanden med samme fart v. De støder sammen i et elastisk stød.
Hvor stor er den samlede kinetiske energi efter stødet?
A: 0 J, B: ½*m*v^2, C: ½*m*v^2, D: m*v^2, E: 2*m*v^2
M123.
To partikler bevæger sig mod hinanden. Efter stødet er de begge i hvile. Den ene partikel har massen m, og dens fart er 2 m/s før sammenstødet. Den anden partikel har farten 6 m/s før sammenstødet. Hvor stor er den anden partikels masse.
A: 1/4m, B: 1/3m, C: m, D: 3m, E: 4m
M124.
To vogne bevæger sig ind mod hinanden Efter stødet hænger vognene sammen. Den ene vogn har massen 5 kg og farten 2 m/s og den anden har massen 3 kg og farten 2 m/s. Hvor stor er deres fælles fart efter stødet?
A: 0 m/s, B: 0,5 m/s, C: 1 m/s, D: 2 m/s, E: 4 m/s.
M125.
En vogn med massen 4 kg bevæger sig med farten 3 m/s vinkelret mod en mur. Efter sammenstødet med muren bevæger vognen sig i modsat retning med farten 2 m/s.
Hvad er den numeriske værdi (størrelsen) af ændringen i vognens bevægelsesmængde?
A: 4 kgm/s, B: 8 kgm/s, C: 12 kgm/s, D: 16 kgm/s, E: 20 kgm/s
M126.
En kugle med massen m slippes fra hvile over et vandret underlag. Den rammer underlaget med farten v og springer lodret op fra underlaget med farten 1/3 v.
a. Hvilken brøkdel af kuglens mekaniske energi mistes ved stødet?
A: 0, B: 1/9, C: 1/3, D: 2/3, E: 8/9
Hastigheden regnes positiv opad.
b.Hvad er tilvæksten i kuglens bevægelsesmængde (impuls) ved stødet?
A: 0, S: 2/3*m*v, C: m*v, D: 4/3*m*v, E: m*v
M127.
En kugle med massen 2 kg og hastigheden +4m/s støder centralt mod en hvilende kugle med massen 5 kg.
a. Hvad er systemets kinetiske energi før stødet?
A: 2J, B: 4J, C: 8J, D: 16J, E: 20J, F: 40J
b. Hvad er systemets bevægelsesmængde (impuls) før sammenstødet?
A: 2 kgm/s, B: 4 kgm/s, C: 8 kgm/s, D: 16 kgm/s, E: 20 kgm/s, F: 40 kgm/s
c. Efter sammenstødet har kuglen med massen 2 kg hastigheden -1 m/s. Kuglen med massen 5 kg har da hastigheden:
A: -3 m/s, B: -2 m/s, C:-1,2 m/s, D: 1,2 m/s, E: 2 m/s, F: 3 m/s.
M128.
To klodser holdes sammen med en snor, således at en fjeder mellem dem er presset sammen. Klodserne ligger stille på et vandret glat bord. Den ene klods har massen 6 kg, og den anden har massen 2 kg. Snoren brister, og den tunge klods får en fart på 3 m/s. Hvilken fart får den lette klods?
A: 1m/s, B: 3m/s, C: 6m/s, D: 9m/s, E: 12m/s.
Svar #1
23. oktober 2005 af Patty (Slettet)
M 118
p1=m*2v
p2=m*(-v)
Samlede impuls: m*v
Impulsbevarelse.
altså svar: C
Har desvære ikke tid til mere lige pt. da jeg er på arbejde.
p1=m*2v
p2=m*(-v)
Samlede impuls: m*v
Impulsbevarelse.
altså svar: C
Har desvære ikke tid til mere lige pt. da jeg er på arbejde.
Svar #2
23. oktober 2005 af 03xbni (Slettet)
Tak. Er der ikke nogen som vil hjælpe mig med et af de andre spørgsmål?
Skriv et svar til: Hjælp til quiz om stød
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
