Studievejledning

Jeg overvejer at skifte Gymnasium

20. juni 2013 af love1 (Slettet)

Hej!

Jeg er en pige på 17 år, og jeg overvejer at skifte gymnasium.

Nu er jeg helt færdig med 2g, men jeg overvejer at tage 3g på et andet gymnasium efeter sommerferien, da jeg ikke har det så godt socialt i min nuværende klasse.

Jeg ved ikke om det er en god ide, da jeg er bange for at komme ind i en klasse som har være samme i hele 2 år! og oven i det, så har jeg heller ikke lyst til at være den pige som kommer ind i en ny klasse og skal fortælle at jeg er blevet mobbet ud. 

Jeg har overvejet at tage 2g om, men jeg har et gennemsnit på lidt over 6, så ved ikke om det ville være en så god ide, da jeg har et okay gennemsnit.

Har nogen af jer prøvet at flytte til 3g, eller keneder i nogen som har? Jeg vil meget garne høre nogen andres oplevelser. Eller har nogle af jer noget at byde ind med i forhold til om jeg skal vælge 3 g eller tage 2 g om?

Håber meget i kan hjælpe mig med mit valg - På forhånd mange tak!

 


Brugbart svar (4)

Svar #1
20. juni 2013 af mathon

Imod:
           Du har ingen garanti for, at den evt. nye 3.g er mere social end din nuværende 2.g.

           Du skal i den evt. nye 3.g bruge megen energi på at tilkæmpe dig en plads i et veletableret hierarki -
           måske uden opnåelse af de ønskede sociale forbedringer -  i et vigtigt afslutningsår.

           Så rådet må være BLIV!

 

For:
          Hvo intet vover - intet vinder!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2013 af Amril (Slettet)

Du burde kunne skifte klasse på dit nuværende gymnasium(eller har i kun en klasse? ), men ellers synes jeg, at det er lidt for barnligt at tage så drastiske midler. Du er på gymnasiet for at blive undervist, ikke for at få venner. At skifte gymnasie efter 2 år vil alt andet lige påvirke dig fagligt, da man har arbejdet med andre tekster på det andet gymnasie, tekster som du vil skulle bruge til mundtlige eksamener, og generelt skal du imponere dine lærere påny. 

 

Hvis du er den eneste der bliver mobbet, så er det nok dig den er gal med, se indad og lad vær med at opføre dig som en klovn. Hvis der er flere, så er det mobberne den er gal med, så saml jer og gå til rektor. 

 

REDIGERET: Og 6 er ikke et "okay"-gennemsnit. 


Svar #3
20. juni 2013 af love1 (Slettet)

Hej ”mathon” tusind tak for din respons :-)

 

 

”Snipzz”, på et gymnasium har man studieretninger, så nej det er ikke lige til at skifte til en anden klasse på samme gymnasium, da dette er den eneste klasse med de fag jeg ønsker. Du siger det er ”barnligt” at tage denne beslutning, men hvis du havde oplevet hvad jeg har været igennem, tror jeg ikke du ville have samme syn på det.
Jeg har en del venner, dog ikke i denne klasse. De fleste går på det gymnasium som jeg overvejer at skifte til. Men som jeg skriver, passer jeg socialt ikke ind i den klasse som jeg går i, da jeg går i en klasse hvor de fleste går meget op i at have flest penge, mode tøj, samt bliver man set ned på hvis du blot for en karakter under 7. Jeg klarer mig fint i undervisningen, det er OVERHOVEDET ikke mit problem, og jeg har ikke noget i mod at gå i skole og lære noget, men mit problem er at jeg hver dag ikke har lyst til at tage i skole er pgr. personerne i min klasse. Den følelse man får ved bl.a. at skulle sidde alene ved bordet og at skulle være hurtig for at finde en gruppe, når man skal lave gruppearbejde.

At du skriver mit gennemsnit ikke er ”okay” er ikke noget du kan tage stilling til, da karaktere er noget som er totalt individuelt fra person til person! Dit gennemsnit kan du selv tage stilling til efter hvor meget du har forbedret dig igennem tiden, og hvad du SELV er stolt over at have præsteret – et gennemsnit er godt når du selv er stolt over det.

Men jeg synes klart, det at du skriver at jeg opfører mig som en klovn og at der er noget galt med mig, for DIG til at fremstå barnlig, og hvis du kun er ude på at skrive noget sårene, og ikke har noget konstruktivt eller godt at sige, så lad hellere være med at kommentere. Tak.


Brugbart svar (5)

Svar #4
20. juni 2013 af hihihej (Slettet)

Snipzz, hold da op hvor er du bare tarvelig og naiv.

 

Jeg gik igennem 7. - 9. klasse hvor jeg havde det elendigt i klassen med den tanke, at det "snart" var overstået. Jeg skulle holde ud bare nogle år mere. Jeg fortryder idag, at jeg ikke skiftede klasse. Da jeg startede i 1.g var jeg helt ødelagt og turde ikke snakke "højt" - så ingen kunne næsten høre hvad jeg sagde og var generelt meget usikker. Det ønsker jeg ikke for nogle og er idag kommet godt efter det og har et godt social liv på mit studium.

Måske du skulle arrangere et møde med din studievejleder? Måske kan du afslutte 2.g og tage HF enkeltfag/supplering/hæve de fag, som er nødvendige for dig at kunne fortsætte. Jeg er desværre ikke inde i det, men jeg ville undersøge mulighederne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2013 af Amril (Slettet)

på et gymnasium har man studieretninger, så nej det er ikke lige til at skifte til en anden klasse på samme gymnasium, da dette er den eneste klasse med de fag jeg ønsker.

 

På et gymnasium har man kompetente rektorer, som er i stand til at imødekomme den enkelte elevs ønsker, heriblandt igennem valgfag og ændringer i skema. Du kan skifte klasse, og stadig få alle de ønskede fag. 

 

passer jeg socialt ikke ind i den klasse som jeg går i, da jeg går i en klasse hvor de fleste går meget op i at have flest penge, mode tøj

 

Så latterligt barnligt. Du "passer ikke ind socialt" er jo ligegyldigt. Som sagt er du der for at studere, ikke for at få venner. 

 

Jeg klarer mig fint i undervisningen, det er OVERHOVEDET ikke mit problem

 

Hvis dit gennemsnit (og det efter 2.g!, hvor der endnu ikke har været SRP'er, DIO'er, AT'er) er på 6, så er undervisningen tydeligvis et problem. 

 

Den følelse man får ved bl.a. at skulle sidde alene ved bordet og at skulle være hurtig for at finde en gruppe, når man skal lave gruppearbejde.

 

Igen har du fuldstændigt misforstået formålet med en uddannelse. Du er der for at LÆRE! Faktisk er det en fordel for dig at sidde alene, da du dermed kan koncentrere dig bedre. Med hensyn til gruppearbejde vil du blive sat i en gruppe af læreren, eller også kan du bede om at arbejde alene, og dermed lærer du mest. Desuden er din fremlæggelse også et bedre grundlag for hvad DU kan, og du vil derfor få en mere fortjent karakter, fremfor andre grupper, som måske bliver trukket ned af det svage led. Jeg gentager: du er der for at lære. Hvis du vil sidde og chitchatte med vennerne, så kan du gøre det efter skolen. 

 

At du skriver mit gennemsnit ikke er ”okay” er ikke noget du kan tage stilling til, da karaktere er noget som er totalt individuelt fra person til person! Dit gennemsnit kan du selv tage stilling til efter hvor meget du har forbedret dig igennem tiden, og hvad du SELV er stolt over at have præsteret – et gennemsnit er godt når du selv er stolt over det

Det er da noget af det mest tåbeligste jeg nogensinde har læst. Din karakter er din karakter, en fuldstændig objektiv og (forhåbentlig) korrekt indikation af dit intellektuelle niveau i de respektive fag. Når du skal søge ind på videregående uddannelser med adgangskvotienter over 6, vil du så side der og sige, at du bør optages fordi snittet bør vurderes "fra person til person", og at dit snit på 6 berettiger dig til en videregående uddannelse, fordi det gør dig "stolt"? 

 

Men jeg synes klart, det at du skriver at jeg opfører mig som en klovn og at der er noget galt med mig, for DIG til at fremstå barnlig, og hvis du kun er ude på at skrive noget sårene, og ikke har noget konstruktivt eller godt at sige, så lad hellere være med at kommentere

Mine indlæg er det mest konstruktive du kommer til at læse på forummet, men sandheden gør vist nok ondt. Hvis du absolut vil skifte gymnasie i dit håbløse forsøg på at få nogle venner på et studie (istedet for at, you know, studere, og forbedre det lave snit), hvorfor har du ikke gjort det før? Du valgte din linie (og klasse) halvejs i 1.G  hvilket vil sige, at du burde have et godt kendskab til din nuværende klasse efter 1.G. Der kunne du skifte, da 1.G alligevel bare er et slags "væn dig til gymnasie"-år, og det er teksterne fra 2.G og 3.G som virkelig kommer til at betyde noget, men det har altså taget dig 1,5 år før du opdagede, at du "ikke passer ind i klassen"? Hvis du er så "slow", så forstår jeg da godt dine klassekammerater... 

Du har et år tilbage. Hvis dine sociale problemer påvirker dit studie, så skift gymnasie, men hvis du bare vil skifte for at forbedre det sociale (på bekostning af din undervisning), så har du vist ikke forstået meningen med at den danske stat investerer milliarder i uddannelsessystemet hvert år. Du er så heldig at få en gratis kvalitetsuddannelse, og så har du kraftedme nerverne til at tude over at du ikke kan lide dine klassekammerater, som - antager jeg på baggrund af dine indlæg - faktisk klarer det bedre end dig fagligt? 

 

Håbløst. 


Svar #6
20. juni 2013 af love1 (Slettet)

Hej ”hihihej” tusind tak for din kommentar, den vil jeg tage til mig!
Jeg er ked af at høre at du blev mobbet da du gik i 7-9. Klasse, er dog glad for at høre at dit sociale liv er blevet bedre. Jeg havde selv nogle fantastiske år i folkeskolen, men så gik det galt i gymnasiet. Jeg vil forsøge at få det bedre socialt og at tale mere ”højt! Igen lige som dig, da jeg også er blevet mere stille efter det sidste stykke tid.

Snipzz, Prøv at hør her.
Jeg forstår simpelthen ikke om jeg er nødt til at skære det ud i pap før at du kan forstå det jeg siger, men nu gentager jeg mig selv så du kan forstå det: hvis du kun er ude på at skrive noget sårene, og ikke har noget konstruktivt eller godt at sige, så lad hellere være med at kommentere.
Det er så overdrevet basalt, og hvis du synes at mit gennemsnit på 6,7 er lavt, så går jeg ud fra at du har et højere et, og så burde du jo nok være klog nok til at kunne forstå det…
Men det kan du jo åbenbart ikke, jeg mener du må jo have et problem, hvilket måske også er grunden til at du burger din fritid på at skrive nedladene ting til folk (du skriver jeg er en klovn, og prøver at fortælle mig at mit gennemsnit ikke er godt, selvom jeg er tilfreds med det). Ved ikke om det er fordi du har det dårligt med dig selv eller har et specielt dårligt selvværd, men du har åbenbart et eller andet sært behov for at nedgøre mig for at du kan have det bedre med dig selv.

Da du går meget op i at mit gennemsnit er ”dårligt” blev jeg faktisk lidt nysgerrig, da min studievejleder har sagt mine karaktere ikke er et problem, at jeg ligger fint. Jeg prøvede så at søge på google omkring det normale gennemsnit, ud fra gennemsnittet fra alle gymnasier. Jeg fandt dette- fra uvm.dk som jeg håber du vil tage til dig, før du prøver at gøre nar af andres gennemsnit: ” Blandt studenter fra stx opnår Region Midtjylland det højeste eksamensresultatgennemsnit på 7,2,”
….. Så mit gennemsnit på 6,7, ville JEG ikke betegne som ”dårligt”, men lad det nu ligge.

Tilslut vil jeg bare pointere: Du skriver hele tiden at gymnasiet handler om at studere og ikke om det sociale, jeg ved ikke om du ikke har haft det socialt godt selv på gymnasiet? Sådan lyder det hvert fald ikke siden du går så meget op i at det er bedst at sidde alene, for det ”lærer du mest af”, men hvis du kan vælge at gå ud af gymnasiet ”klog (med godt gennemsnit)” eller med et ”dårligt som du siger” –altså FINT gennemsnit men med venner som du vil have resten af livet – ville jeg hvert fald ikke tøve en kende. Jeg ville vælge vennerne da det som betyder mest for mig i mit liv er de personer som jeg har nær. Hvis jeg nu skulle få et dårligere lønnet job fordi jeg ikke har et lige så godt gennemsnit, så må det jo være det. det vigtigste i mit liv er mine venner familie og de folk som jeg holder af. Du kan selvfølgelig have det på en anden måde.

I øvrigt kan du lige så godt lade være med at kommentere igen, for jeg har overraskende nok ikke tænkt mig at læse det som du kommenter igen, for har seriøst ikke lyst til at hører på en som er så nedgørende.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2013 af Amril (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (6)

Svar #8
20. juni 2013 af xdeter (Slettet)

Snipzz

Hvordan fanden kan du få dig selv til at skrive sådan til en person du ikke kender. Jeg fald lige over denne tråd, og blev ærlig talt HELT forarvet over dig. Jeg synes ikke du kan tillade dig at kommentere og nedgøre en anden person du ikke kender på den måde, det er fuldkommen over stregen. Opfør dig dog som et voksent menneske. Du får denne person til at fremstå som fuldkommen underlig, men du kan jo overhovedet ikke skrive om denne person uden at kende hende.

Derud over synes jeg det er tarveligt at du presser hende mht. hendes karaktere, da jeg ud fra hvad du har skrevet kun er ude på at gøre hende ked af det. Som hun også selv skriver - lad nu bare være med at kommentere hendes tråd hvis du kun har dårligere ting at skrive, hvis denne pige har det dårligt hjælper det OVERHOVEDET ikke at du skriver disse latterlige kommentarer.

Ærligt, ha' nu lidt respekt over for hende, hvis hun står i en svær tid i sit liv, hun skrev denne tråd for at få hjælp, ikke for at føle sig dårligere - altså!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2013 af Amril (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (6)

Svar #10
21. juni 2013 af Mathjæ (Slettet)

#9

Magen til uforskammenhed skal man lede længe efter. Mon du vil agerer sådan hvis du stod overfor personen i det virkelige liv? Sikkert ikke. 

For at sige det ligeud (som du også gør det i #9) så er det netop dig der ikke er rask i hovedet. Bestil venlig en tid og psykologen snarest og skrub venligst af studieportalen (undskyld sproget) hvis du blot opfører dig sådan. 

 

Og til #0

Jeg synes det er et utroligt subjektivt spørgsmål og derfor utroligt svært at svare på men hvis du har det bedst med dig så gør det! Bare husk at tro på dig selv i alle sammenhænge så skal det nok gå super godt for dig i fremtiden :-)
Dit snit på 6,7 er supergodt bare bliv ved med at kæmpe for det tro på dig selv (det er det vigtigste) for du kan sikkert meget mere end du går og tror - sådan er det med mange :-)

Men ønsker dig held og lykke fremover, uanset det valg du træffer og bare husk på at tro på dig selv (og især ikke lade dig påvirker af så åbenlyse idioter, undskyld sproget, som fx. Snipzz)

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #11
21. juni 2013 af delfinmanden (Slettet)

hey. jeg har ikke læst nogle af beskederne overhovedet, men jeg har selv skiftet gymnasium 2 gange og er endt med et snit på 6.5-7 (hvilket faldt fra 8-9 stykker) men i sidste ende var jeg bare rigtig glad for at blive student. og personligt så er jeg vældigt tilfreds med mine gymnasieskift, jeg synes kun, jeg er blevet klogere af det MEN man skal også være opmærksom på om man nu føler for det og man har de faglige egenskaber til at skifte gymnasium :) jeg måtte læse lidt op på nogle fag, hvilket jeg valgte at gøre friviligt og faktisk var der også dele af fagene jeg aldrig nåede at få pga. gymnasieskiftene. så man kan sige mine gymnasieskift var nok en nedtur for det faglige men en optur for det sociale, jeg havnede i en rigtig god klasse, hvor folk var søde og hvor vi festede og var søde mod hinanden og hvor der var knap så mange fordomme og bagtaleri men godt sammenhold. omkring mine gymnasieskift, da følte mig som et rigtigt problembarn men set på den anden side, så synes jeg også det er vigtigt at kunne handle og komme ud af den sure situation.
jeg kender dig ikke som person, så jeg ved ikke om det ville gavne dig. for mig fungerede det godt, og jeg kender også andre det har fungeret for, og jeg kender også nogle der fortryder at de aldrig skiftede gymnasium, og at de bare havde 3 dårlige år. på en eller anden måde synes jeg man skal prøve at hjælpe sig selv, hvis man står i en lorte situation, så jeg synes faktisk det er rigtig godt du skriver her på studieportalen, og jeg tænker også om du ikke kan snakke med familien om det og evt. en studievejleder, hvis du selvfølgelig har lyst til det.
det skal siges jeg prioriterer det sociale frem for det faglige, men jeg tror det er forskelligt i hvor høj grad man gør det.
jeg beklager på forhånd mit lidt rodede tekstkomposition. jeg håber du kan bruge svarene til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2013 af Amril (Slettet)

Magen til uforskammenhed skal man lede længe efter. Mon du vil agerer sådan hvis du stod overfor personen i det virkelige liv? Sikkert ikke. 

 

Hah! Først klicheen om "bøllen uden selvværd", og nu "Internet Tough Guy"-linjen? Prøv nu at vær lidt original, ikke? Klovn. 

For at sige det ligeud (som du også gør det i #9) så er det netop dig der ikke er rask i hovedet. Bestil venlig en tid og psykologen snarest og skrub venligst af studieportalen (undskyld sproget) hvis du blot opfører dig sådan.

Dejligt med de personlige angreb, men i modsætning til mig er dine indlæg håbløse og uden argumenter, eller en reel pointe. Du kan selv "skrubbe" af. 


Dit snit på 6,7 er supergodt

 

Et snit på 6,7 er fuldstændigt latterligt. Lad nu vær med at lyve. 


Brugbart svar (4)

Svar #13
21. juni 2013 af Moderatoren

@Snipzz (Chris Vaile)

 

Stop venligst personangreb. Vi kalder ikke andre "freak", "ikke rask i hovedet" osv. her.

Læs betingelser for brug af forummet.

 

@Amalie

Jeg synes i øvrigt, at det sociale er vigtigt på gymnasiet. Mange får venner for livet - Jeg selv i blandt. Det skal du helt klart tage med i dine betragtninger om at skifte gymnasium.


Brugbart svar (4)

Svar #14
21. juni 2013 af Mathjæ (Slettet)

#12

Helt ærligt tag at få dig et liv istedet for at åbenbart at nyde at rakke andre ned (du må jo have et lavt selvværd selv så). Jeg er efterhånden ved at være træt af at vi på studieportalen støder ind i idioter som dig og for at være helt ærlig så er du den største idiot herinde jeg endnu har set. 

Godt nok sørgeligt at du skal rakke ned på andre, du er tydeligvis meget svag selv.


Brugbart svar (4)

Svar #15
21. juni 2013 af adsafadfdsafdasf

Tag jer ikke af Snipzz, hans argumentation ramte, allerede, bundniveauet efter blot ét svar, hvilket er imponerende ringe.

#holddinkæft 


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. juni 2013 af mehmether (Slettet)

Wtf??????

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. juni 2013 af Amril (Slettet)

Tag jer ikke af Snipzz, hans argumentation ramte, allerede, bundniveauet efter blot ét svar, hvilket er imponerende ringe.

#holddinkæft

 

Det er fuldstændigt inkorrekt at indsætte ordet "allerede" i mellem to kommaer. Disse kommaer bør fjernes. 

#læratstav


Svar #18
25. juni 2013 af love1 (Slettet)

Hej! Ville bare lige sige tusind tak til flere af jeres svar! der var flere svar som hjalp mig en del, da jeg skulle tage min beslutning! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. juni 2013 af Amril (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, det kan man jo ikke ligfrem sige om din opførsel, Snipzz.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.