Matematik

Pythagoras hurtigt....

26. juni 2013 af jihudsif (Slettet)

En retvinklede trekant. Hvor en af kateterne er 8 altså længden er 8. Og hvor en af vinklerne er 20* grader. 

Formlen jeg skal bruge hedder: a= b*tan-1(A) = er resultatet ikke -- 12.16 og derefter kan man regne c ud. Altså hypotenusen? :) 82 + 12.162 = c2???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er nødvendigt at vide, om det i forhold til den kendte vinkel på 20º er den modstående eller den hosliggende katete, der har længden 8.

Det er formlerne for sinus, cosinus og tangens i en retvinklet trekant, der benyttes.

Hvis a og A er kendt, findes b, B og c af

tan(A) = a/b , B = 90º - A , sin(A) = a/c , dvs.

b = a / tan(A) , B = 90º - A , c = a/sin(A) .

Hvis a og B er kendt, findes b, A og c af

tan(B) = b/a , A = 90º - B, cos(B) = a/c , dvs.

b = a·tan(B) , A = 90º - B , c = a/cos(B) .

Dit forslag med a= b*tan-1(A) = 12,16 er helt forkert.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2013 af hesch (Slettet)

Hvis A = 20º  og a er den ukendte modstående katete, finder du:

a / 8 = tan(20º)     ⇒

a = 8 * tan(20º)  = 2,912


Svar #3
27. juni 2013 af jihudsif (Slettet)

Ja, har regnet på samme som svar nr. 2 men når jeg skriver a=  8 * tan(20) siger den 12.16? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er resultatet af 8·tan-1(20) , og som jeg anførte i #1 er det helt forkert.

Er det a og A, der er kendt, eller a og B ?


Svar #5
27. juni 2013 af jihudsif (Slettet)

A er 20* grader og kateten er 8. Så a = b*tan(20) = 2.912..... Korrekt ikke? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har stadig ikke svaret på, om det er kateten, der ligger over for vinklen på 20º , der har længden 8, eller om det er kateten, der ligger ved siden af vinklen på 20º. Før det er afklaret, kan det ikke afgøres, om resultatet er korrekt, jvf. svaret i #1.


Svar #7
27. juni 2013 af jihudsif (Slettet)

Ja, det er ikke hosliggende, men modstående katete jeg skal finde. Altså overfor selve graden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så du kender a = 8 og B = 20º , og dermed er

b = a · tan(B) = 8 · tan(20º) = 2,912 ,

som vist i sidste halvdel af #1.


Skriv et svar til: Pythagoras hurtigt....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.