Matematik

pænt lost.. skæring mellem Cirkel og linie

24. oktober 2005 af MiaM (Slettet)
Hej..
Har VIRKELIG brug for hjælp til denne opgave. Jeg er simpelthen bare DÅRLIG til dette her.. Her kommer der:

Find skæringspunkterne mellem Cirklen C med ligningen x^2+y^2-8x+10y+1= 0
og linien y=3x

ja har så prøvet at regne cirklens ligning ud. fik den til (x-4)^2+(y+5)^2=40.. Men det passer vist ikke. ?!

Plz hjælp en i nøden. :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Sæt y-værdien (3x) ind på y's pladser i cirklens ligning, så får du x-koordinater for skæringerne.

Svar #2
24. oktober 2005 af MiaM (Slettet)

jamen passer det jeg har fået min cirkel til..?? Jep hvis jeg gør det så får jeg

x^2-4x+4x+9x^2=40 som svarer til

10x^2=40.. Men sys ikke det virker som om det er rigtigt. Og hvad gøres der efter.??

Svar #3
24. oktober 2005 af MiaM (Slettet)

hmm..? en der ka hjælpe lidt.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2005 af Duffy

x^2 + y^2 - 8x + 10y + 1 = 0


x^2 -8x + y^2 + 10y + 1 = 0


[x^2 -8x] + [y^2 + 10y] + 1 = 0


(x - 4)^2 + (-16) + (y + 5)^2 + (-25) + 1 = 0


(x - 4)^2 + + (y + 5)^2 + = 16 + 25 - 1


(x - 4)^2 + + (y + 5)^2 + = 40


(x - 4)^2 + + (y + 5)^2 + = sqrt(40)^2


Altså en cirkel med

C(4 , -5)

og

r=sqrt(40)



Duffy

Svar #5
24. oktober 2005 af MiaM (Slettet)

Okay.. TAk. jamen så var det jo rigtigt -- Så langt. men hvad med de der skæringspunkter?? Har prøvet det der med at sætte y=3x-5 ind i cirklens ligning..

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2005 af Duffy

"Har prøvet det der med at sætte y=3x-5 ind i cirklens ligning.. "

Okay?! Og hvad fik du så?


Duffy


Svar #7
25. oktober 2005 af MiaM (Slettet)

har selv fået løst opgaven.. Ellers tak. ;)

Skriv et svar til: pænt lost.. skæring mellem Cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.