Tysk
Nogen der har tabellen for personlige stedord
24. oktober 2005 af
DK88GIRL (Slettet)
Jeg sidder og kan ikke huske de der med Ihn, ihr osv... Nogen der har den eller kan den??
Svar #1
24. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)
1. = ental
1.. = flertal.
altså:
NOMINATIV:
1. ich
2. du
3. er
sie
es
1.. wir
2.. ihr
3.. sie/Sie
AKKUSATIV:
1. mich
2. dich
3. ihn (ham)
sie (hende)
es (den/det)
1.. uns
2.. euch
3.. sie/Sie
DATIV:
1. mir
2. dir
3. ihm (ham)
ihr (hende)
ihm (den/det)
1.. uns
2.. euch
3.. ihnen/Ihnen
håber du forstår systemet. du kan jo selv prøve at sætte det op i en tabel, så du nemmer kan overskue det...
1.. = flertal.
altså:
NOMINATIV:
1. ich
2. du
3. er
sie
es
1.. wir
2.. ihr
3.. sie/Sie
AKKUSATIV:
1. mich
2. dich
3. ihn (ham)
sie (hende)
es (den/det)
1.. uns
2.. euch
3.. sie/Sie
DATIV:
1. mir
2. dir
3. ihm (ham)
ihr (hende)
ihm (den/det)
1.. uns
2.. euch
3.. ihnen/Ihnen
håber du forstår systemet. du kan jo selv prøve at sætte det op i en tabel, så du nemmer kan overskue det...
Svar #2
24. oktober 2005 af DK88GIRL (Slettet)
ja det gør jeg... hvis der er en der har tid er der så ikk en der lige vil tjekke om denne sætning er helt forkert oversat:
Hvad har hun givet jer?
Was hat sie geben zu euch?
Hvad har hun givet jer?
Was hat sie geben zu euch?
Svar #3
24. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)
*Was hat sie euch gegeben , da der er tale om førnutid
Skriv et svar til: Nogen der har tabellen for personlige stedord
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
