Matematik

Løs uligheden

18. juli 2013 af DadoDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

 

Jeg har en funktion givet ved f(x) = 5x^2 +2x

 

Nu skal jeg løse uligheden f(x) er mindre eller lige med 0. 

 

Men da jeg ikke har noget C i min funktion, kan jeg så stadig finde diskriminanten? Da formlen for den er b -4*a*c. Men alt ganget med 0 giver jo 0? Hvis jeg går ud fra at mit C er 0. 

Håber I forstår spørgsmålet. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2013 af mathon

     ...som du fik forklaret i
     https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1365124
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2013 af mathon

                            5x2 + 2x = 5•x•x + 5•x•(2/5) = 5x•(x+(2/5)) ≤ 0
hvilket er
tilfældet for
                                               x ∈ [-2/5;0]


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man benytter, at for et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel med grenene opad, er polynomiet negativt mellem rødderne og positivt uden for rødderne. Løsning af en 2.-gradsulighed starter derfor altid først med at bestemme mulige rødder for den tilhørende 2.-gradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juli 2013 af mathon

...når
              c = 0
   bliver
              d = b2   så du kan fortsat beregne diskriminanten


Svar #5
18. juli 2013 af DadoDK (Slettet)

Dvs. d=4? Det fik jeg det også til i første omgang. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juli 2013 af mathon



                       -b ± √(b2)   -b ± b
                 x = ------------ = -------
                           2a            2a

                                          b        2
                 x = 0   v   x = - --- = - ---                           
                                          a        5

                                  
                


Svar #7
18. juli 2013 af DadoDK (Slettet)

Ja, hehe. Det har jeg nemlig regnet ud. :) Tak for hjælpen endnu engang. 


Skriv et svar til: Løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.