Studievejledning

For gammel til at sadle om?

28. juli 2013 af Pharmand

Jeg er en 30-årig folkeskolelærer, der gerne vil starte forfra på et universitetsstudie - gerne jura.

Jeg har adskillige venner, der siger, det er en god idé, men en enkelt har påpeget, at jeg er for gammel som færdiguddannet (36 år) til, at nogen vil have mig. Det er selvfølgelig vigtigt at overveje fremtidsmulighederne specielt ved en sen uddannelsesstart som min. Derfor vil jeg gerne høre, hvad I tænker.

Er det for sent for mig, eller er der håb om en ny løbebane for mig?

Jeg har to børn (0 år og 3 år), er ganske studievant, lever et stille og roligt liv og har hovedet skruet ordentligt på, hvis det har relevans for jeres tanker.

 

Venligst

Johan


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juli 2013 af JesperHP (Slettet)

Om der er nogen der vil ansætte dig afhænger vel af mange faktorer nogle du selv er delvist herre over såsom dit karaktergennemsnit og hvilken type jura du vælger at beskæftige dig med på overbygningen. Derudover af nogle faktorer som du ikke selv er herre over såsom konjunkturer.

 

Jeg er selv ældre end 36 når jeg er færdig så jeg er nødt til at tro på at det kan lade sig gøre. Hvis du har lyst til at gøre det og har økonomien til det synes jeg du skal prøve.


Brugbart svar (3)

Svar #2
28. juli 2013 af Yang (Slettet)

Selvfølgelig skal du springe ud i det, hvis det er det, du vil. Det er ærgerligt at holde tilbage pga. alder. Jeg kender en medicinstuderende som startede i slutningen af 30'erne.

Hvis du kan overskue det med økonomi, pasning af børn og et fuldtidsstudium ved siden af, så er det vel forsøget værd. :-)

I øvrigt vil det da også være ærgerligt, hvis du senere tænkte, hvad nu hvis jeg havde læst jura og fortrød du aldrig prøvede, hvis det er det, du brænder for.

Jeg er enig med #1 om, at det primært handler om dine færdigheder og kompetencer, som du opnår og kan dokumentere via et eksamensbevis og erfaringer for at du kan få job senere. 

Held og lykke.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. juli 2013 af JEEJ2008

Hellere prøve, end at sidde senere og fortryde. Jeg er 33 og går på medicin 2.år. Jeg kan varmt anbefale at gå i gang med noget man har lyst til at prøve selvom man er nået de 30+. I værste fald for dig hvis det ikke går så har du jo altid noget at falde tilbage på. Hvis du selv synes det kunne være fedt så prøv det! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. juli 2013 af Seraya

Du skal da bare i gang. Det ville være ærgeligt at stå som 50årig og tænke: "satans også" ;-) 

Du bliver 36 alligevel - du har intet at tabe. Du kan altid falde tilbage på din anden uddannelse uanset, så der er kun noget at vinde. Desuden er det en fed værdi at vise sine unger; at man skal være tro mod sig selv uanset alder. Der er aldrig noget, der er for sent :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. juli 2013 af ping317 (Slettet)

 Gør det!!! :) Du er ikke for gammel, hvad de kigger på er en kompination af ansøgning(primært faktisk) og karakter, og du er vel ikke blevet dummere med alderen.


Skriv et svar til: For gammel til at sadle om?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.