Matematik

Hvordan isolér jeg korrekt (jeg begår den samme fejl)

30. juli 2013 af kjqv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Jeg har siddet længe med et regne stykke som jeg ikke kan få til at passe.

Jeg har prøvet at løse den nedenstående simple ligning hvilket jeg desværre har vanskeligheder med.

 

(30 - 6x)/3 + 9x = 15

 => 30-6x+9x = 45 (3*15)

=> -6x + 9x = 45 - 30

=> 3x = 15 x

x= 15/3 =5

 

Men dette passer ikke når putter x'et i ligning håber der nogen der kan spotte min fejl på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2013 af PeterValberg

Det går "galt" i anden linje...

(30 - 6x)/3 + 9x = 15
10 - 2x + 9x = 15
.....
.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. juli 2013 af kjqv (Slettet)

Mange tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Hvordan isolér jeg korrekt (jeg begår den samme fejl)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.