Matematik
lineær regression - estimat and SE blir 0?
Hvad er den typiske årsag til at et estimat og den standard error i en lineær regression blir 0? Og dermed t-værdi and p værdi blir NaN.
Det er en dummy (enten 0 eller 1) forresten.
Svar #1
09. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
En årsag kunne være, at antallet af datapunkter er mindre end antallet af parametre, der estimeres.
Svar #3
09. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
En anden årsag for modellen y = a·x + b kunne være, at determinanten af matricen
∑ni=1 xi2 ∑ni=1 xi
∑ni=1 xi n
er lig med 0.
Svar #4
10. august 2013 af RoberDølhus (Slettet)
Som udgangspunkt burde det primært kun ske, hvis at alle dine observationer er samme værdi, eller lig 0.
NaN lyders om matlab du anvender.
Prøv at hente James LeSage "Spartial Economtrics toolbox" hvor du kan estimere OLS regression ved følgende syntax:
ols(y,x)
Den giver desuden tstat, std errors etc.
Svar #5
14. august 2013 af jyden90 (Slettet)
#4
Tak for tippet! Jeg kører dog en robust regression i MATLAB (http://www.mathworks.se/help/stats/robust-regression-reduce-outlier-effects.html), så tror jeg må holde mig til syntaxen mdl = LinearModel.fit(ds,'RobustOpts','on').
Ja, jeg mente også, at det var den eneste årsag til det ku ske, men det er ikke tilfældet. Nu er det - efter en kvantitativ variabel er blevet udskiftet med en anden - interceptet, der får estimat og std error lig 0. Ville det være metodisk helt forkert at beholde variablen, der får estimat og std error lig 0 (dvs. interceptet) og fjerne variablen med størst p-værdi, som man plejer ved backwards elimination?
Svar #6
14. august 2013 af jyden90 (Slettet)
Hvis nogen kan se hvad i data (vedhæftet) der er skyld i problemet, er jeg meget lydhør :)
Svar #7
14. august 2013 af jyden90 (Slettet)
Ahh de 4 af dummierne vedrørte afdelingstype og sku kun ha 3 dummier hertil, da der kun er 4 afdelingstyper i alt. Havde glemt en basis-type med andre ord. Sorry!
Skriv et svar til: lineær regression - estimat and SE blir 0?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
