Matematik

Finde x-værdien af potens med hel exponent

14. august 2013 af Østerbroer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan jeg få en vejledning i løsning af denne ligning.

2x^2-17x+8=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2013 af Linnese (Slettet)

brug diskriminanten 
d=b2-4ac

hvis den er positiv bruges dernæst løsningsformlen:

x=(-b+√d)/(2a) og x=(-b-√d)/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2013 af peter lind

Det er en almindelig andengradsligning. Den burde du have lært for længe siden. Du kan se hvordan sådan en løses på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #3
14. august 2013 af Østerbroer (Slettet)

Tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video fra FriViden.dk

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
15. august 2013 af Østerbroer (Slettet)

Hej 

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Finde x-værdien af potens med hel exponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.