Studievejledning

Har jeg valgt forkert studieretning?

15. august 2013 af Rivercity (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej,
Jeg er simpelthen så meget i tvivl.. Jeg er lige startet i 2.g på studieretningen eng A, samf A, mat B - en studieretning jeg oprindeligt valgte fordi jeg har interesse for utrolig mange fag alt fra at være nørd i kemi til tyske gradbøjninger. Problemet er så at jeg her på det seneste har indset at naturvidenskaben er min største passion og at jeg alligevel aldrig har villet noget senere i mit liv med samf eller sprog. Da jeg valgte linjen i sin tid var selvfølgelig godt klar over at jeg ikke måtte lukke mine muligheder med naturfag, derfor giver min linje mig mulighed for både mat B, kemi B og fys B så det er ikke fordi jeg er fuldstændig lost, men samf og engelsk på A er bare ikke mig i forhold til hvis det var mat A, kemi A.

Andet problem.. Og jeg ved godt det er det man ikke må sige og at det ikke betyder noget i denne her sammenhæng, men jeg siger det alligevel. Jeg har det simpelthen så godt rent socialt i min nuværende klasse, hvilket oprindeligt var en af grundene til at jeg valgte mat/fys på mit klasetrin fra - der var simpelthen ingen piger i den klasse! Nu er der så sket det, at min bedsteveninde som tog 10. klasse er startet på præcis den retning som jeg gerne vil have, hvilket giver mig den tryghed som jeg også fandt i min nuværende klasse.
Jeg ved med mig selv at det at jeg har det godt i klassen betyder alt for mine karakterer og trivsel i klassen.

Nu er jeg simpelthen bare i syv sind. Skal jeg søge om at starte i 1.g igen på den studieretning som jeg savner, eller skal jeg blive og så læse de fag jeg har brugt for indenfor naturvidenskab op efter gym?
Hvordan lyder det for jer?

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2013 af Hexaemeron (Slettet)

Hej!

Du burde kunne inkludere fagene som valgfag i din studentereksamen:

- Har du haft Fysik C eller Kemi C endnu? Så kan du jo (hvis det passer skemamæssigt) vælge det fag op på højere niveau her i 2.g.

- Det fag, som du ikke har på B-niveau so valgfag i år, kan du jo så læse op i 3.g som valgfag.

- Matematik A burde ikke være et problem i i 3.g

Er der et fag, som du ikke  kan læse op på din egen skole - eksempelvis af skematiske årsager - kan du undersøge mulighederne på et lokalt VUC / HF. Det kan man få tilladelse til at inkludere.

Du vil nok få svært ved at få Kemi / Fysik A - men et B-niveau burde være muligt i begge fag. Det er dog ikke umuligt.

Det kan altså (sandsynligvis) godt lade sig gøre at få fagene. Spørgsmålet handler sådan set mere om, hvorvidt du ønsker at fuldføre din nuværende studieretning:

- Her kan du tage det sociale i betragtning. Vil du gerne beholde din nuværende klasse som din sociale omgangskreds? Desuden kender du ikke de sociale faktorer i den nye klasse.

- Det faglige. Har du lyst til at tage A-niveau i Samfundsfag og Engelsk? Vil 5. A-fag (med matematik) være for meget)

- Karaktermæssige. Hvordan vil det påvirke dine karakterer at blive / starte i en ny klasse? (Nu ved jeg jo ikke, hvad du vil læse - i nogle tilfælde er snittet tæt på ligegyldigt, mens det i andre tilfælde er utroligt vigtigt)

- Tid. Vil du bruge et helt år ekstra for at starte i en ny klasse?

Så fik du lidt at tænke over!

 


Skriv et svar til: Har jeg valgt forkert studieretning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.