Matematik

Revinklet eller ej?

16. august 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :)

Jeg er en smule på bar bund med denne opgave. 

Jeg skal undersøge om trekant ABC er retvinklet. når A(7,2) B(1,8) og C(1,-4)

Opgaven hører under linjer og vektorer. 

Nogle der kan give et hint? 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2013 af mathon

           c2 = (7-1)2 + (8-2)2

           a2 = (1-1)2 + (8+4)2

           b2 = (7-1)2 + (2+4)2

      undersøg om
                                  c2 = a2 + b2

hvis
                   c2 = a2 + b2
så er
                   ΔABC retvinklet


Svar #2
16. august 2013 af snilo (Slettet)

Hvilken formel bruger du til at finde a2,b2 og c?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2013 af mathon

den kvadrerede punktafstandsformel

     punkterne A(a1;a2)    B(b1;b2)

           |AB|2 = |a2-a1|2 + |b2-b1|2


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. august 2013 af peter lind

Du kan også finde vektorerne AB, AC og BC. Hvis skalarproduktet mellem 2 af disse vektorer er 0 er trekantan retvinklet


Svar #5
16. august 2013 af snilo (Slettet)

Super! Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. august 2013 af mathon

korrektion
                     undersøg om    

                                                c2 = a2 + b2                                                         

                                                b2 = a2 + c2

                                                a2 = b2 + c2


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. august 2013 af mathon

    AB = [-6,6]

    AC = [-6,-6]

    BC = [0,-12]

                                   ABAC = (-6)2 + 6•(-6) = 36 + (-36) = 0
         altså er
                                   vinkel A ret


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er faktisk bare Pythagoras . . .

:-)


Skriv et svar til: Revinklet eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.