Matematik

Hvordan regner man det ud?

17. august 2013 af Martin1112 (Slettet)
Beregn rumfanget af en kugle med diameter 18,2 cm

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for kuglens rumfang

V = (4π/3)·r3 ,

hvor r er kuglens radius. Udtrykker man det i stedet ved kuglens diameter d, er d = r/2 og dermed

V = (π/6)·d3


Skriv et svar til: Hvordan regner man det ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.