Matematik

Hjælp til funktioner

18. august 2013 af Krellebab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er ved at lave min matematik aflevering om bla. funktioner, her er jeg stødt på to ting jeg ikke ved hvordan jeg skal forholde mig til.

Den første er hvad der menes med: løs f(x)<g(x)

og den anden: Du skal argumentere for, at kun monotone funktioner har en omvendt funktion.

Er der nogen der kan hjælpe mig med dem? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

løs f(x)<g(x)

du har 2 funktioner f(x) og g(x)

Hvis f(x)=g(x) laver man en ligning ud fra de 2 funktioner, man sætter et = mellem dem

hvis der står < mellem funktionerne sættes < mellem de 2 udtryk

eksembel

f(x)=2x+8 og g(x)=-4x+5

f(x)<g(x)

 2x+8  <  -4x+5     nu løses uligheden lægger 4x til på begge sider

6x+8<5                 trækker 8 fra

6x<-3                    deler med 6

x<-0,5

håber det hjælper dig videre


Svar #2
18. august 2013 af Krellebab (Slettet)

#1 tak for svaret, jeg forstår godt princippet i det du siger, men i afleveringen får jeg ikke de to funktioner at vide, der er blot et billede at de  to funktioner, som enten er en potensfunktion eller en eksponentiel. Så hvordan gør jeg lide det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

Hvis f(x)<g(x) ligger grafen for f(x) under grafen for g(x)


Svar #4
19. august 2013 af Krellebab (Slettet)

Er det det der menes med "løs"?

Billedet fra opgaven er vedhæftet: 

Vedhæftet fil:adadada.png

Svar #5
19. august 2013 af Krellebab (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.