Matematik

Løsning på 2 Ligninger

19. august 2013 af Joansc (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

 

har 2 regnestykker jeg ikke helt kan finde ud af, håber nogle kan hjælpe mig,

 

1. Udregning

3 1/2 (x-4 1/2) = 12,9+2 (3-x)

 

2. udregning

 

-2 1/2 (3x+1) = 4x-3(x-5)-2,2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af 123434 (Slettet)

3 1/2x-15,75=12,9+6-2x


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og saml led med x på venstre side, og konstanter på højre side. Isoler x til sidst.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2013 af 123434 (Slettet)

1# 3 1/2x-15,75=18,9-2x  3 1/2x=34,65-2x 5 1/2 x=6,3


Svar #4
19. august 2013 af Joansc (Slettet)

syntes at udregning 2 er noget sværer ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at skrive det mere tydeligt med linieskift eller tydeligere tegnsætning .


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 2) benytter helt samme fremgangsmåde:

-2,5·(3x+1) = 4x -3x +15 -2,2

4x -3x +7,5x = 2,2 -15 -2,5

8,5x = -15,3

x = -15,3/8,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2013 af mathon

           -2,5(3x+1) = 4x - 3(x-5) - 2,2                   multiplicer med -10 på begge sider

           25(3x+1) = -40x + 30(x-5) + 22               gang ind i parenteser

           (75x+25) = -40x + (30x-150) + 22           hæv parenteser

           75x + 25 = -40x + 30x - 150 + 22            reducer højresiden

           75x + 25 = -10x - 128                              adder 10x på begge sider

           85x + 25 = -128                                       subtraher 25 på begge sider

           85x = -153                                               divider med 85 på begge sider

           x = -(153/85) = -(9/5) = -1,8                     forkort med 17 og omskriv til nøjagtigt decimaltal


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2013 af Krabasken (Slettet)

3 1/2 (x-4 1/2) = 12,9+2 (3-x)


7x/2 - 63/4 = 129/10 + 6 -2x ............. gang med fællesnævneren 20 og saml x'erne
 

70x + 40x = 258 + 315 + 120 = 693
 

110x = 693
 

x = 63/10 = 6,3
 

----------------------------------
 

-2 1/2 (3x+1) = 4x-3(x-5)-2,2
 

-5/2 * 3x - 5/2 = 4x - 3x + 15 -22/10 ......................saml x'erne og gang med 10
 

-75x - 10x = 25 + 150 - 22
 

-85x = 153
 

x = -153/85 = -9/5 = -1,8
 

:-)


Skriv et svar til: Løsning på 2 Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.