Matematik

Ligning med parentes

25. oktober 2005 af b.hellbrandt (Slettet)
Hej alle.

Jeg sidder og kæmper med en ligning der lyder som følgende:

4x(3x-4)-2x(4x-5) = 6+2x(2x-4)

Og så er det at jeg sidder og spekulerer over hvordan jeg ganger de 4x ind i parentesen..

Vi har godt nok arbejdet med parenteser, men jeg mener ikke at vi har haft et lignende stykke..

Håber at der er en der kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Første led: Du siger 4x*3x-4x*4. Kan du se idéen?

Svar #2
25. oktober 2005 af b.hellbrandt (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg er temlig blank..

4x*3x giver det giver det 12x i anden?

og 4x*4 giver det 16x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Ja, 4x*3x=12x^2 og 4x*4=16x.

Skriv et svar til: Ligning med parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.