Matematik

Funktioner

21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

hej :)

ville blive meget glad, hvis der var en der kunne hjælpe mig med mine 2 matematik opgaver. :D

Opg 1.

Udviklingen i verdensrekordeni diskokast kan i perioden 1985-2006 beskrives ved funktionen:

L(x) = 0,18x+69, hvor L er kasterekorden i meter, og x er antellet af år efter 1975. Bestem kasterekorden i år 2005, og beskriv hvilken information 0,18 og 69 giver om verdensrekorden i diskokast. 

 

Opg 2. 

Peter betaler 150 kr. om måneden for sit mobileabonnement, der inkludere fri tale. Derudover betaler han 12 øre pr. sms. Opstil en linær model, der beskiver den månedlige pris for abonnementet som funktion af antal sendte sms'er. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1: Beregn L(x) for den værdi af x, der svarer til år 2005.


Svar #2
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

er det ikke 429,9 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Du har sat x = 2005. Læs forklaringen i #1 igen, og læs opgaveteksten, hvor det er forklaret, hvad x er.


Svar #4
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

jeg forstår det ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I opgaven står der: "og x er antallet af år efter 1975" . Bestem den værdi af x, der svarer til år 2005, og indsæt den værdi i forskriften for L(x) .


Svar #7
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

ja ja men jeg ved ikke hvilken værdi der svarer til år 2005, hvordan finder jeg ud af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs dog definitionen for x igen: x er antallet af år efter 1975 . Hvilken værdi af x svarer så til år 2005?

x = (årstal) - 1975 .


Svar #9
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

30 :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, netop.


Svar #11
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

okey hvad så med resten man skulle ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Genlæs forklaringen i #1.


Svar #13
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

det har jeg gjordt , det er 74,4, jeg mener resten af opgaven ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Om betydningen af de to konstanter? Prøv at beregne L(0) og L(1) - L(0) og beskriv betydningen af de to resultater.


Svar #15
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

oki og sidst kan du forklare opg 2 :D ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du skal opstille en lineær model ud fra opgavens oplysninger. Kald den månedlige abonnementspris for y, og antallet af SMS-beskeder for x. Modellen har da formen

y = a·x + b .

Bestem a og b ud fra opgavens oplysninger.


Svar #17
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

oki mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. august 2013 af 123434 (Slettet)

I opgave 1 skal du vel bare sætte 30 ind i funktionen

L=0,18*30+39

0,12 øre pr sms. en fast udgift på 150 kr. Prisen afhænger af hvor meget man sms'er. 

y=0,12x+150

 

 


Svar #19
21. august 2013 af øhmmm (Slettet)

Taaak :D


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.