Matematik

reducer udtrykkene

21. august 2013 af fiskemads (Slettet) - Niveau: 9. klasse

nogen der kan finde ud af at lave de her opgaver er helt lost i dem :/

 

1/2(10x+8)+1/2(8y-4)+3y+2x

 

8x+5xy+10(x-1/2xy)+8y

 

15(x-2y)-5(2x+3y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af soph2383 (Slettet)

opg 1 er 7x+2+7y

opg 2 er 18x+8y

opg 3 er 5x-15y


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2013 af Okapipasser

Start med at gange ud, så der ikke er nogen paranteser tilbage.

Derefter kan du samle x'erne og y'erne hver for sig.

F.eks. 3(x+4)+2(y+x) = 3x +4*3 + 2y +2x = (3+2)x + 2y + 12 = 5x + 2y + 12


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Svaret for Opg 3 er forkert; men opgavestilleren lærer jo ikke noget ved at få nogle færdige svar leveret. I stedet er en forklaring som den i #2 meget bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg er helt enig med Andersen11

Det er meningen at hjælpe, så spørgerne lærer selv at løse opgaverne.

Facitlister gør ingen gavn.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2013 af soph2383 (Slettet)

Undskyld, jeg prøvede at hjælpe, ved til en anden gang at det ikke er hvad folk ønsker. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Jo, Sophie - der er sikkert nogle, der ønsker facitter, så de bare kan skrive af

- men det lærer de jo intet af - så det er ikke den gode måde at hjælpe på . . .

:-)


Skriv et svar til: reducer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.