Matematik

to små opgaver

26. oktober 2005 af katrine01 (Slettet)
hey nogen der kan tjekke om hvis første opg. er løst rigtigt og hvordan jeg kommer videre i anden opg.
første opg.
beregn projektionen
AB(5-1) (4)
(7-1) (5)
AC(-3(-1) (-4)
(7-2) (3)
AB på AC
AB*AC=-4*4+5*3=-1
AC=-4²+3²=25
-1/kvadratrod25²*(-4)=0,16
-1/kvadratrod25²*(3)=0,12

anden opg
4=1,15*log(x)+2,85
4-2,85=1,15*log(x)
1,15=1,15*log(x)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hmm - kan du skrive den første lidt pænere op? Skriv koordinaterne for de to vektorer (f.eks. som [a,b]) og hvilken der projiceres på hvilken.

I 2'eren kan du prøve at dividere med 1,15 på begge sider.

Svar #2
26. oktober 2005 af katrine01 (Slettet)

ups sorry
A=(1,2)
B=(5,7)
C=(-3,5)

2´erne
log(1,15)/1,15 sådan

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

...og du vil projicere AB på AC. Først findes koordinaterne for de to vektorer:

AB = [b1,b2]-[a1,a2] = [5-1,7-2] = [4,5]

Gør selv det samme for at finde AC.

Så sætter du bare ind i formlen:

AB-proj-AC = ((AB*AC)/|AC|^2)*AC

2'eren:

1,15=1,15*log(x)
<=>
1=log(x)

Svar #4
26. oktober 2005 af katrine01 (Slettet)

AC [c1,c2]-[a1,a2](-3(-1,)-7-2)(-4,3)

AB-proj-AC =((AB*AC)/|AC|^2)*AC=
(AB*AC)=(4*5-4*3)/(-4*3)²*(-4*3)=
sådan
2'erne

1,15=1,15*log(x)
<=>
1=log(x)
er opg... løst





Svar #5
26. oktober 2005 af katrine01 (Slettet)

nogen der kan svar mig om, hvis mine resultater er rigtigt løst

Svar #6
26. oktober 2005 af katrine01 (Slettet)

#3 er det, det du mente???
AB(4) g AC(-4)
(5) (3)

AB*AC=-16+15=-1
AC²=-4²+3²=-7
(-1)*(-4) 4
(-7)*(3) 21
(21/-7)=-3
(4/-7==0,57

Skriv et svar til: to små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.