Matematik

TI Nspire (En nybegynder og en opgave)

23. august 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Yess...

Så vi har fået besked på at lave den her aflevere den her opgave i TI Nspire... Sagen er at jeg først har fået det hentet for tyve minutter siden, så aner ingenting og har ikke været der da de fik info omkring det....

Håber nogen vil hjælpe mig....

Opgaven lyder:

tabellen:

år:                1980  1985 1990 1998 2003

vægt(kg):      10.2    9.6    9.1    8.1    7.2

Tabbellen viser vægten af vindernes cykel i en række Tour de France cykelløb. Der er med tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen f(x)=a*x+b

hvor x er antal år efter 1980, og f(x) er vægten af vindernes cykel, målt i kg

a) bestem tallen a og b

B) hvad fortæller tallet a om udviklingen i vægten af vindernes cykel?

ifølge cykelunionens regler skal en konkurrencecykel mindst veje 6.8 kg

c) hvilket år ville vægten af vindernes cykel have nået 6.8 kg, hvis udviklingen var fortsat?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2013 af mathon

Når x betyder antal år efter 1980'
har du

L1:                  0        5     10      18     23

L2:                10.2    9.6    9.1    8.1    7.2

prøv:

      {0,5,10,18,23} -> L1

      {10.2,9.6,9.1,8.1,7.2} -> L2

           LinReg L1,L2

           ShowStat

           


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2013 af Krabasken (Slettet)

a er den (negative) faktor, som vægten gennemsnitlig stiger med hvert år

- og da a er negativ, betyder det at vægten falder år for år.

f(x) = ax + b = -0,1273x + 10,2652

f(x) = 6,8 giver da x = 27,22 år efter 1980

Altså år 2007.

Skitse vedhæftet

:-)

 

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

En lille korrektion her:

a er den additive størrelse, hvormed vægten ændres hvert år.

Det er lidt misvisende at kalde den en faktor, eftersom det antyder multiplikation.

Derimod kan man tale om en faktor ved en eksponentiel model. I en eksponentiel model af formen y = b · ax er a den faktor, hvormed størrelsen y ændres efter en ændring af 1 enhed i x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Så sandt, så sandt!

Tak -

:-)


Skriv et svar til: TI Nspire (En nybegynder og en opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.