Matematik

Koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne m og l

24. august 2013 af Mirana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :) 

Jeg har fået følgende opgave stillet til rådighed. Jeg forstår bare ikke hvad jeg skal stille op med denne. 

 

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne     l       og     m      der er givet ved ligningerne: 

 

l : 2x  - 3y  = 1 

m : x + 6y = 8 

 

Er det noget med at finde x og y? Eller hvad? Og hvordan finder jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Du skal isolere x eller y i ligning l eller m, og derefter indsætte værdien i det andet ligning. Du ender dermed en ligning med en ubekendte. Og derefter kan du finde den anden værdi, når du først har fundet den første. 

det er mest oplagt at isolere x i ligning m. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2013 af SuneChr

Der er tale om to ligninger med to ubekendte, hvor x og y skal findes.

(I)   2x - 3y  =  1

(II)   x + 6y  =  8

Gang (I) med 2 og bevar (II)

Læg (I) og (II) sammen.

Find da x og indsæt den fundne x-værdi til sidst i enten (I) eller (II).


Svar #3
24. august 2013 af Mirana (Slettet)

Hvordan isolere jeg så x? Det er over et år siden jeg havde matematik sidst. Kan det passe hvis jeg så siger: 

 

x = 6y / 8       ?    Eller kan jeg bare sige :       x = 6y - 8    ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2013 af JG0005 (Slettet)

x=8-6y


Svar #5
24. august 2013 af Mirana (Slettet)

Undskyld jeg spørger NONSPECIFICATA.... Men kunne du give mig et eksempel? jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal gøre det.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2013 af SuneChr

(I)   2x - 3y  =  1

(II)   x + 6y  =  8

-----

(I*)               4x - 6y  =  2

(I*) + (II)     5x + 0y  =  10

-----

x  =  2

Indsæt x = 2 i enten (I) eller (II) for at få y .

  


Skriv et svar til: Koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne m og l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.