Matematik

Eksamenssæt: Monotoniforhold

25. august 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f(x) = x^3 - 3x^2 - 9x + 30.
a) Bestem monotoniforholdene for f.
Grafen for f har en tangent t1 med røringspunkt P(0, f (0)) .

Intil videre har jeg differentieret f(x) så

f '(x) = 3x^2-6x-9

Så er det noget med man skal regne f(0) eller sådan noget.. er gået lidt i stå vil sætte pris på en hjælpende hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

x-grænserne for monotoniintervaller
bestemmes af
                                    f '(x) = 3x2- 6x - 9 = 0

                                               x2- 2x - 3 = 0

        


Svar #2
25. august 2013 af plamesaen (Slettet)

hvordan kommer du frem til x2- 2x - 3 = 0?


Skriv et svar til: Eksamenssæt: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.