Matematik

Bestem førstekoordinaten

25. august 2013 af annaeli (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner er givet ved

f(x)=x+200 og g(x)=-3x+600

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet  mellem graferne for de to funktioner

 

Har igen ingen idé om hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af LubDub (Slettet)

           sæt f(x) lig g(x)

altså
            f(x) = g(x)

            x + 200 = -3x + 600


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Eller snarere

                          f(x)   =    g(x)

                    x + 200 = -3x + 600

(det nåede så lige at blive rettet i #2).


Svar #4
25. august 2013 af annaeli (Slettet)

#3


Ja.. Forstår det altså stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Et skæringspunkt (x0 , y0) mellem to funktioners grafer skal ligge på graferne for begge funktioner.

Punktet skal ligge på grafen for funktionen f(x), og derfor skal der gælde

y0 = f(x0) .

Punktet skal også ligge på grafen for funktionen g(x), og derfor skal der også gælde

y0 = g(x0) . 

Der skal derfor gælde

y0 = f(x0) = g(x0) .

Man finder derfor x-koordinaterne for de mulige skµringspunkter ved at løse ligningen

f(x) = g(x) .

Indsætter man de to funktioneres forskrifter, skal man derfor løse ligningen

x + 200 = -3x + 600 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2013 af 123434 (Slettet)

x=-3x+400

4x=400

x=100

Så førstekoordinaten er 100?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.