Matematik

Funktioner og monotoniforhold

26. august 2013 af lemonkeeper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude! har denne opgave for, og forstår den ikke 100% nogen der kan hjælpe?

 

a) Opstil en tabel over sammenhørende x- og y-værdier, for hver af funktionerne f og g, når

f(x) = -1/3x +3      og g(x) = x + 7 

 

 

 

b) Opstil en funktionstabel for funktionen:

f(x) = x+ 2x + 3 

og angiv monotoniforholdene, samt kordinater til minimum 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

For Opg a) se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1371109

Benyt samme fremgangsmåde for funktionen i b).

For at undersøge monotoniforholdene for en funktion f(x) undersøger man fortegnsvariationen for den afledede funktion f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

kort om monotoniforhold

 

f '(x)  benyttes til at beregne ekstremumspunkter (minimum eller maksimum)

                Disse opfylder f '(x) = 0.

Herudfra fastlægges monotoniintervalerne.

Fortegnsvariationen for f '(x) i disse intervaller fastlægger monotonien for f(x).

Hvis  f '(x) > 0 ∀x ∈ [a;b], er f voksende i [a;b].
Hvis  f '(x) < 0 ∀x ∈ [a;b], er f aftagende i [a;b].
Hvis  f '(x) = 0 ∀x ∈ [a;b], er f konstant i [a;b].


Skriv et svar til: Funktioner og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.