Matematik

nogle opgaver

27. august 2013 af v1717 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave min første aflevering på matematik b og har brug for hjælp til følgende opgaver:

Opgave 7 På figuren ses en trekant ABC , hvor BC =11, AC = 22 og AB =13 .

a) Bestem vinkel A i trekant ABC .
b) Bestem arealet af trekant ABC.
Punkt D ligger på AC, således at ∠ADB=120° .
c) Bestem BD .

 

Opgave 8 I en model for udgifterne til ressourcesvage grupper er de årlige udgifter givet ved
ligningen
y = 273x+8245,

b) Beskriv, hvad tallene 273 og 8245 fortæller om udviklingen i de årlige udgifter til
ressourcesvage grupper.

 

Opgave 9 Tabellen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år.

Årstal 2006 2007 2008 2009 Årlige antal af tvangsopløste selskaber 2180 2955 3698 5530

a) Indfør passende variable, og benyt tabellens data til at opstille en eksponentiel model,
der beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion af antal år efter
2006.
b) Benyt modellen til at bestemme antallet af tvangsopløste selskaber i 2012.
c) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid der går, før det årlige antal af
tvangsopløste selskaber kan forventes at være fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af LubDub (Slettet)

hvad er du selv kommet frem til ?


Svar #2
27. august 2013 af v1717 (Slettet)

har prøvet at finde frem til noget, men har ikke kunne finde ud af det. så jeg håbede på at nogle kunne hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af mathon

Opgave 7 På figuren ses en trekant ABC , hvor BC = a =11, AC = b = 22 og AB = c = 13.

a) Bestem vinkel A i trekant ABC.
.

tegn trekanten for at få overblik
og overvej,
om det med de givne oplysninger er cosinus- eller sinus-relationen, du skal anvende for at beregne vinkel A.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2013 af SuneChr

Opgave 7     Du skal gå til opgaven med: "Aha, hvad har vi her? Hvad får vi at vide, og hvad skal vi finde ud af. Hvilke formler og/eller regler kan jeg benytte her?"


Svar #5
27. august 2013 af v1717 (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: nogle opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.