Matematik

Bestem tó stamfunktioner..?

26. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)
en funktion givet ved:
f(x)=1-2cosx (x£]-pi;pi[

Jeg skal bestemme de to stamfunkter til f, hvis grafer har førsteaksen som tangent.

Mit ene resultat bliver F(x)=x-2sinx+0,684
og det stemmer også overens rent grafisk. men hvad med den anden???

kan se på grafregneren at den anden satmfunktion bliver samme resultat bar hvor k har modsat fortegn. hvordan forklare jeg dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2005 af sontas (Slettet)

altså x = -pi/3 samt pi/3.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2005 af frodo (Slettet)

hvad gælder der, når første aksen skal være tangent. allerførst skal den afledede være 0, og i det tal, hvor den er det, skal førsteaksen og F(x) være sammenfaldende

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2005 af sontas (Slettet)

#1 indlægget fremstår lidt som noget vrøvl, men det jeg mener er sådan set,at der er to løsninger til

f(x)= F'(x) = 1-2cosx = 0
og disse er x = pi/3 v x = -pi/3

Svar #4
26. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)

ja lige præcis, men forstår ik hvordan den kan have to løsninger når jeg løser den ved at sige:

x=cos^-1(½)

er ikke helt med i det sidste selvom jeg godt kan se det er rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Kig på enhedscirklen! Du aflæser cos(v) på x-aksen. For hvilke v er cos(v)=1/2 opfyldt?

Svar #6
26. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)

ja klart! tak for det.. :)

Skriv et svar til: Bestem tó stamfunktioner..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.