Matematik
Skæring mellem 2.grad's ligning med en linie
26. oktober 2005 af
Lil_mermaid (Slettet)
er der nogen der er sød at fortæller mig hvad der skal gøres i denne opg?
I et koordinatsystem er en parabel giver ved ligningen: x^2-4x+p, hvor p er et tal.
Bestem de værdier af p, for hvilke parablen skærer linjen med ligningen y=2x+1 i to forskellige punkter.
I et koordinatsystem er en parabel giver ved ligningen: x^2-4x+p, hvor p er et tal.
Bestem de værdier af p, for hvilke parablen skærer linjen med ligningen y=2x+1 i to forskellige punkter.
Svar #1
26. oktober 2005 af sontas (Slettet)
x^2-4x+p = 2x+1 <=>
x^2-6x+p-1 = 0 og vupti der var en andengradsligning. Så skal du bestemme p, så diskriminanten er størrere end 0.
x^2-6x+p-1 = 0 og vupti der var en andengradsligning. Så skal du bestemme p, så diskriminanten er størrere end 0.
Skriv et svar til: Skæring mellem 2.grad's ligning med en linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
