Matematik

Matematik b niveau!!!

28. august 2013 af eray (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg sidder med min sidste opgave i denne matematik aflevering, og jeg er simpelthen gået i stå, så jeg prøver i et held om at spørge hjælp herinde så der muligvis er en som kan hjælpe mig! Opgaven lyder sådan:

Bestem skæringspunkterne mellem de to linjer: x – 3y = -7 og 2x – 3y = -8

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Træk den første ligning fra den anden ligning og løs den fremkomne ligning i x. Indsæt den fundne værdi for x i den første ligning og løs for y.


Svar #2
28. august 2013 af eray (Slettet)

så der kommer til at stå følgende:

x-3y=-7

2x-3y=-8

3y går ud med hianden

x=-7

2x=-8

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal også trække højresiderne fra hinanden

(2x-3y) - (x-3y) = -8 - (-7)

Prøv nu at fortsætte her.


Svar #4
28. august 2013 af eray (Slettet)

2x-3y=1x

x-3y=2x

1x-2x=1

(højre side) -8-(-7)= -1

2x=-1??


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2013 af funked (Slettet)

2x-3y-(x-3y)=-8-(-7)

2x-3y-x+3y=-1

2x-x=-1

x=-1


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. august 2013 af PeterValberg

To ligninger med to ubekendte, - se video fra FriViden.dk

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik b niveau!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.