Fysik

Fysik resistansen

29. august 2013 af raaambo (Slettet)

1.5.4)

Har dette spørgsmål for til imorgen, ville spørge om det er muligt at en forklare mig hva jeg gør?

i en hårtørrer bliver luften varmet op af en glødetråd. Vi ser på en hårtørrer, hvor glødetråden er fremstillet af nichrom, som er en legering af blandt andet nikkel og chrom. Vi vil i denne opgave se hvordan man kan beregne glødetrådens temperatur når hårtørreren er i brug. Ifølge øvelse 5.4 kan man udtrykke temperaturafhængigheden af resistansen R af en metaltråd ved ligningen

R=Ra*(1+a*(t-t0))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af mathon

Når Ro er resistansen lige efter spændingstilførslen

og R er resistansen efter nogen tid:       

                                    R = Ro•(1+α•Δt)

                                    (R/Ro) = 1+α•Δt

                                    ((R/Ro) - 1) = α•Δt

                                    Δt = ((R/Ro) - 1) / α

                                    t - to = ((R/Ro) - 1) / α

                              t = ((R/Ro) - 1) / α   +  to

                  

                                   


Svar #2
29. august 2013 af raaambo (Slettet)

Hvorfor har du intastet en trekant ??

Og kan du forklare hvad du har gjort?? :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2013 af Eksperimentalfysikeren

"Trekanten" er det græske bogstav store delta, som svarer til vores D. Det bruges meget i fysik og matematik til en kort skrivemåde for forskelle, f. eks. Δt betyder her t-t0. Tilsvarende kan man skrive ΔR for R-R0.

Hvis man i den første ligning i #1 ganger ind i parentesen og derefter trækker R0 fra på begge sider af lighedstegnet, får man:

      R-R0 = R0·α·(t-t0),

hvilket kan skrives kortere:

    ΔR = R0·α·Δt.

 

 


Skriv et svar til: Fysik resistansen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.