Matematik

Eksponentielt aftagende funktion

29. august 2013 af adeald (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en Matematik aflevering i 2.g, og vi har fået en aflevering der handler om de forskellige ting som vi havde i 1.g bare så vi husker det hele igen.. Og så i en af mine opgaver så står der

 

Grafen for eksponentielt aftagende funktion f, går gennem punkterne
( 1 , 2 ) og ( 2 , 1 )

 

a) Bestem forskriften for f (x), gennem disse punkter (a og b angives med 3 decimaler).
b) Beregn løsningen til ligningen f (x) = 8
c) Hvad er halveringskonstanten for denne funktion (med tre decimaler)?

 

Nogen der kan hjælpe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for funktionen har formen

f(x) = b · ax .

Benyt de to givne punkter til at opstille 2 ligninger til bestemmelse af a og b.

Men I har vel stadig matematikbogen fra sidste år? Det er jo muligt at slå op og repetere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

a)

      løs de to ligninger med to ubekendte

      f(1) = 2 og f(2) = 1

      til at bestemme a og b

 

b)

      du har no en forskrift af formen f(x) = b · ax

      sæt f(x) = 8 og find x

 

c)

       T2 = ln(1/2) / ln(a)

      


Svar #3
29. august 2013 af adeald (Slettet)

Svar #4 men vent hvordan løser jeg ligningen?? Jeg er piv elendig til at løse den former for ligninger! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#3

a)      

Man har

                 f(1) = 2         og     f(2) = 1

                 b·a1 = 2 (I)    og     b·a2 = 1 (II)

 

a findes ved at dividere (II) med (I)

                 a2 / a1 = 1/2

                 a = 1/2

 

nu findes b ved at indsætte a = 1/2 i (I)

                  b·(1/2) = 2

                  b = 4

 

forskriften er

                  f(x) = 4·(1/2)x

                

                


Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.