Matematik

Bestem f´(9) når...

01. september 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

En mat opg lyder:

Bestem f´(9), når f(x)=√(x)+3x

Skal jeg så starte med at differentiere den? Hvis ja, hvorfor? Er det fordi der er en apostrof?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

differentier først f(x), hvorefter du sætter x = 9 ind i f '(x)

 

         benyt at  (√(x)) ' = (1/(2·√(x)))

         og (xn) ' = n·xn-1

 


Svar #2
01. september 2013 af nejvelda

Når jeg differentier bliver √x  til  (1)/(2·√x)

men hva med 3x ?

Da tre er en konstant bliver den til 0 og x til 1

Altså ser den sådan ud:
(1)/(2·√x)+0*1

Passer det


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#2 nej

      (3x) ' = 3·1·x1-1 = 3·xo = 3·1 = 3


Svar #4
01. september 2013 af nejvelda

#3 

Tak men jeg forstår det ikke.. forhvor bliver det opløftet og hvor kommer de tal fra?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#4

sæt n = 1 og prøv igen.

der gælder nemlig (k·xn) ' = k·n·xn-1


Skriv et svar til: Bestem f´(9) når...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.